Puffadás, bőrkiütés

2010 óta járok orvosról orvosra, hogy megtudjam miért puffadok, de sajnos nem sok eredménnyel. A májam nem nagyobb homogének, epehólyagom kőmentes, veséim rendben vannak, a húgyhólyagom is. Lactose és lactulose intoleranciám nincs, székletben nincs vér. Van úgy hogy már reggel puffadtan ébredek, székletem normális és rendszeres.Refluxom van és rekeszsérvem és helicobacter pylorim, amit már másodszori gyógyszeres kezeléssel sem sikerült kiírtani. Továbbra is szedem a savlekötőket, melyek szinte semmit sem érnek. A legújabb tünetem a bőrömön viszkető sebek, amik terjednek a bokámtól indult és már szinte mindenhol sebes elvakart kiütések vannak rajtam. Örülnék, ha lenne valamilyen ötlete, merre induljak, az orvosom börgyógyászhoz küldött, szerinte a kiütéseim és a viszketés a helicobakter miatt van. Rendszeresen csináltatok vizelet és vérvizsgálatot. A vizelet eredménye negatív. Vérképemben a fehér és vörösvértestszám normális eltérés az MCV 94, 90, mchc 20, 11, chcm 20, 41, monocyta 10, 9, lvk 17, 9, összkoleszterin 5, 7, ésa helicobactérium pozitív. Várom válaszát. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza viszkető kiütés témában

Az objektív puffadásnak két fő oka van. Az egyik a fokozott levegőnyelés (evés, ivás, beszéd közben) . Erre gyógyszeres megoldás nincs, a tudatos odafigyelés, a lassú evés, ivás, beszéd, illetve az "üres nyelések" kerülése segít a problémán.

A másik esetben a vastagbélbe jutó még emészthető tápanyagot a bélbaktériumok fermentálják, gázképződés mellett. Ez esetben az étkezést követően 1-3 órával jelentkezik a puffadás. Megoldása pre- és probiotikum tartós használata (esetleg bélben ható antibiotikum kúraszerű alkalmazása) lehet, a gyakori, kis étkezések és a rendszeres testmozgás mellett.

Az Ön esetében, ha már reggel, ébredéskor jelentkezik a puffadás, valószínűleg levegőnyelés lehet a háttérben (nem megfelelő orrlégzés miatt szárazabb száj, fokozódó nyáltermelés és ennek a levegővel történő lenyelése) . A viszkető kiütésekkel kapcsolatban nem igazán vagyok illetékes, nem gondolnám, hogy a helicobacter ilyet okozna (egyéb gócbetegség vagy krónikus gyulladásos folyamat, autoimmun kórkép viszont létre tud hozni ilyen tünetet) .

Kérdés: 2016. március 15., 20:34 ;Megválaszolva: 2016. március 15., 20:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV
Kideríthető-e, hogy voltam-e covid...