Hova Forduljak?

Kedves Andrea gyermekem megkapta 2 hete az utolsó oltást (agyhártya elleni) és azóta megy a hasa (a hasfogót nem eszi meg, semmilyen étellel nem tudjuk neki beadni olyan rossz íze lehet) múlt hét elején be is lázasodott 2 nap múlva ez elmúlt viszont neki állt köhögni, a hasmenés két hete a köhögés 1 hete tart, és nem is eszik a gyerek jó 2 hete szintén, szilárdat nem lehet bele erőltetni, úgyhogy jóideje tápszeren él, az az egy amit "megeszik", tegnap a gyermek orvos azt mondta nem tudja mi baja lehet a torkában semmit nem lát (pedig amolyan felszakadó köhögésnek tűnik, és sejtésem szerint össze függ a nem evés a torokproblémájával) és elküldött széklettenyésztésre, a kérdésem az lenne hogy eszébe jut -e esetleg olyan vizsgálat amit érdemes lenne elvégeztetnünk a gyermeken, mert elég nyugtalanító a 2 hete tartó nem evés (pedig éhes a gyerek ez látszik rajta hogy nyitja a száját minden kanál ételre aztán az első falat után már nem kér többet enni) lenyelhetett valamit? Tüdő problémából eredetű problémát keressünk esetleg? A gyermek amúgy jókedvű és játszik egész nap tehát nem levert és jól is alszik, csak néha kelti fel ha köhögnie kell. Reggel köhög a legtöbbet. Száraz lehet a levegő? Eddig is ezt a levegőt szívta a lakásban a gyermek és eddíg sem köhögött úgyhogy ezt kizártuk. Tanácstalanok vagyunk és nem szeretnénk ha a probléma súlyosbodna vagy nem vennék figyelembe valamit ami később súlyosabbá válhat. tisztelettel várva válaszát Attila

Dr. Balogh Andrea válasza hasmenés témában

Kedves Kérdező!

A széklettenyésztés jó ötlet, ennek segítségével fény derülhet arra, hogy mi okozza a hasmenést. Érdemes lenne Protexin Restore-t adni a kicsinek, ezt a gyerekek be szokták venni minden ok nélkül, a bélflórát állítja helyre, napi 1x1 tasakkal adják 7 napon át. Fogzásra is gondoltam ahogy írta a problémát hogy étvágytalan, nem eszik, ez is okozhat lazább székletet, de mivel amúgy jó hangulatú, nyugodtan alszik ezt kizárnám. Érdemes lenne a szájában jól körbe nézni: a fogai előtt az ínyeken körbe, a nyelvén, hogy nincs-e gombás vagy hólyagos szájfertőzés - bár ez utóbbi leggyakrabban lázzal jár. Gyerekeknél még a köhögés során lenyelt váladék is szokott nyálkás, hígabb székletet okozni. Komolyabb tüdőproblémára pl. tüdő- vagy hörgőgyulladásra nem gondolok, mert az egész napos köhögéssel jár, lehet, hogy van egy kis váladék ami reggelre begyűlik azt köhögi fel. Hát most hirtelen ennyit tudtam kiokoskodni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. február 02., 09:35 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 20:37
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vizes hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 2017-ben kezdődött napi ötször hatszor volt hasmenéses székletem és eltartott 2-3 hónapig, utána normalizálodott...
Hasmenés rendszeresen
Tisztelt Doktor Ur. Hónapok óta tartó hasmesésem van.Ez szinte rendszeresen a reggeli órákban jelentkezik, hirtelen székelési ingerrel, majd először...
Rendszeres hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 20 éve küzdök rendszeres hasmenéssel. Kb. 27-28 évesen eltávolították az epehólyagom. 20 évvel ezelőtt a Kreon 2000 nevű...
Visszatérő hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! 2016 márciusában diagnosztizáltak nálam rosszindulatú hererákot. Abban a hónapban volt két műtétem, majd 4 kúra BEPA...
Emésztési/Székelési problémák
Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban...