Alacsony neutrophil

A December majd a januári vérvétel alacsony neutrophil szintet mutat 40%-33%, a lymphocyta növekedést 41%-47%. A januári ezeken kívül monocyta 11.7%, eosinophil 7% abs neutrophil 1.53G/L, Vvt 4.42 T/L illetve gamma Gt 70 U/L. A két vérvétel között lezajlott egy influenza majd antibiotikum. Szeretném kérdezni, hogy a rossz eredmények a betegség következményei vagy más is lehet a háttérben

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

Az össz fehérvérsejtszámot nem említi, az abszolút neutrofil szám a normális alsó határán van így a vérképben a neutrofil/limfocita sejtszám arányának kismértékű megváltozása nem ad okot aggodalomra, a magasabb limfocita arány vírusfertőzésre utalhat. Az enyhén emelkedett gamma GT -t több minden okozhatja, bizonyos gyógyszerek is megemelhetik az értékeket. Másrészt felmerül bennem, hogy egy szövődménymentesen lezajlott influenzaszerű megbetegedés után miért kell ismételten laboratóriumi vizsgálatot végeztetni.

Kérdés: 2016. január 29., 13:19 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 19:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
C reaktiv protein emelkedes
Üdvőzlöm. Rutin nagylabor vizsgálati eredményem kiértékelésében szeretnék segitséget kérni , C reaktiv protein (crp) szintem magas 8.6 az...
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...