Hasi fájdalom S. O. S

Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni ugyan is nem tudom hova tovább. December elején jelentkeztek nálam a jobb borda ív alatti éles szúró nyílaló fájdalom. Nem mindig éreztem, először csak ha úgy mozdultam éreztem a fájdalmat. Elmentem a házi orvosomhoz aki elküldött hasi ultrahangra. Január elejére kaptam időpontot. A két ünnep között erősödött a fájdalom már nem csak hirtelen mozdulatoknál fájt hanem ha mélyet lélegeztem ill. sugárzott a fájdalom a hátamba is. A fájdalom csillapító és görcsoldó szedése minden napossá vált ezek valamennyit segítettek. Két hétig tartott ez az erős fájdalom. Aztán végre elérkezett a hasi ultrahang időpontja már alig vártam, hogy kiderüljön mi okozza ezt a problémát, nagy meglepetésemre a hasi ultrahang negatív eredményeket adott semmilyen elváltozást nem mutatott.Jártam nőgyógyászaton is ahol teljesen kivizsgáltak de mindent rendben találtak. Háziorvosom adott beutalót vérkép, vizelet és széklet vizsgálatra aminek az eredményei ugyan csak negatívak voltak. Aztán nem tudom minek köszönhetően kicsit jobban lettem. De ez csak átmenetileg tartott. Háziorvosom adott egy beutalót gasztroenterológiára ahol tegnap jártam sajnos a doktor úr mindent a refluxomra vezetett vissza és még csak meg sem vizsgált felírta, ugyan azt a savlekötőt amit már egyébként is szedek és ezzel utamra engedett. Most megint két napja erősödnek a fájdalmaim, néha hányingerem is van étvágyam kezd csökkenni, nem tudom hova tovább. Végső elkeseredésemben írok önnek. A fájdalmamat úgy tudnám leírni hogy a jobb borda ív alatti résztől érzem a köldököm vonaláig, köldököm környéke nem fáj elég nehéz behatárolni nyomásra nem mindig érzékeny nehezen behatárolható nekem párszor sikerült kitapogatnom a fájó részt de nem mindig sikerült háziorvosomnak nem is sikerült, most mozgásra érzékeny hirtelen mozdulatoknál ill kezdem érezni ismét légzésnél is szerencsére most még nem állandósult. Kérem adjon tanácsot, hogy kihez fordulhatnék problémámmal ill. önnek mi a véleménye az esetről. Előre is köszönöm segítségét. Üdvözlettel.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza colon interpositum? témában

A mozgásra illetve légzésre fokozódó fájdalom illetve a leletek negativitása fizikális eltérésre utalhat. Előfordulhat, hogy a haránt vastagbél bekerül a jobb bordaív és a máj közé és ennek leszorítása okoz jobb oldali fájdalmakat. Ezt kimutatni igazán nem lehet, javulni a hasfali tónus erősítésétől lehet (gerinctorna+hasfali izomzat erősítése) .

Kérdés: 2016. január 28., 09:01; Megválaszolva: 2016. január 28., 11:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...