Mennyi ideig tart?

Tisztelt Dr. Úr! 2 hónappal ezelőtt a gyomortükrözésemen epés refluxot, insuff cardia et. pylori, illetve reflux oesophagitist vettek észre, hiatus hernia nem volt jelen. A tüneteim állandó torokfájás, gégetájéki fájdalom, ami mellett még az orrfolyás is állandósult, meg még a nyelési fájdalom. Ezt követően a gasztroenterológus indokoltnak látta az antireflux műtétet. Bekerültem a, debreceni Auguszta Sebészeti Intézetbe, ahol a sebész, aki egyben gasztroenterológus is indokoltnak vélte az operációt, így egy héttel ezelőtt el is végezte ezt a beavatkozást. A műtét közben rekeszsérvet is látott, ezt rekonstruálta a Nissen féle fundoplicatio mellett, mindez laparoszkóposan történt. Mondta, hogy a nyelőcsövem tele van fekélyekkel és ez lassan gyógyul, emiatt szedjem tovább a savlekötőt, hogy gyógyulgasson. Most lett pár kérdésem a műtét után., Mennyi idő, mivel nyelésnél még fájdalmat érzek, amire begyógyul a fekély? Mivel epés reflux igazolódott a 2 hónappal ezelőtti tükrözésen, így a műtét már azt is meggátolja, hogy feljöjjön az epesav? A savlekötő epés refluxra is hatásos? Meg a jelenlegi állapotommal annyi, hogy már nem érzem annyira büdös, savasnak a számat, mint műtét előtt, de még valamennyire érezhető még az a savas szájíz, de nem olyan nagy mértékben, ez miért van? A légúti tüneteim, mennyi idő alatt fognak javulni? Elnézést, hogy ilyen sok kérdést teszek fel. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Plósz János válasza Fundoplicatio témában

A fekélyek gyógyulása a mélységüktől függ, pár hét alatt rendeződnie kell. A reflux megszünésével a gyomorból az epesavas sem jutnak így a nyelőcsőbe (a nyombélből a gyomorba igen, ezt a műtét nem változtatja). A savgátló szerek az epés refluxot nem befolyásolják, arra leginkább a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása a megfelelő. Ha a reflux okozta a léguti tüneteket, tulajdonképpen fokozatosan, de azonnal javulniuk kell.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. január 27.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...