Fáradékonyság, hasi panaszok, fejfájás okai

Tisztelt Doktornő! Egy hónapja fáradékony, aluszékony vagyok, és időnként hasi fájdalmaim is vannak. Voltam több vérvételen, a sűrű hasfájás-hasmenés miatt pedig hasi ultrahangon is, de mindent rendben találtak. Valami enyhébb pszichológiai bajom is lehet, ugyanis beszéd közben össze mosom a szavakat, néha úgy beszélek, mint egy részeg. Rendszeresen van mozgáskor jelentkező fejfájásom is, ami az egész fejemre kiterjed, és eléggé nyom, feszít. Bár. vélhetően a sok görnyedéstől van egy rossz nyaki csigolyám, ami miatt gyakran okoz fejbőr zsibbadást, esetleg bizsergést, szemhéj remegést, de nem tudom, hogy az efféle fejben jelentkező nyomó érzéshez lehet-e köze. Háziorvosom azt mondta mérjem rendszeresen a vérnyomásom, nos mérem is, de mindig teljesen rendben van. Most nőnek a bölcsességfogaim is, amik ugyan nem fájnak, viszont a számban biztos, hogy van gyulladás, mert van egy aftám, egyik oldalon eléggé fáj és meg van duzzadva egy nyirokcsomó, valamint nyeléskor gyakran nyilall a fülem. Legjobban mégis a hasi panaszok és a fáradékonyság zavar, ugyanis majdnem minden napos a hasmenés, és délután-koraeste mindig rámtör az erős álmosság (éjszaka 6-7 órákat alszom, és rendszeresen fel is riadok pár percre). Ön szerint mi lehet a tüneteim oka? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Balogh Andrea válasza elhúzódó hasmenés témában

Kedves Kérdező! Az első fontos dolog, hogy rendesen eszel és iszol e folyadékot? A folyadék alatt vizet értek és minimum napi 1, 5-2 litert. A másik dolog, ami eszembe jutott, hogy ha az előbbi kérdéssel kapcsolatban minden rendben van, rendszeresen eszel, egészségesen táplálkozol stb. akkor érdemes elmenned egy gasztroenterológia szakrendelésre- itt gyomor- bélbetegségekkel foglalkoznak -, hogy nincs-e táplálékallergiád ugyanis az is okozhatja az általad leírt tüneteket. Háziorvosodtól beutalót kell ehhez kérned. Amennyiben széklettenyésztésed nem történt akkor mindenképpen javasolt elvégezni - ez egy esetleges fertőzéses bélgyulladás kórokozóját tudja azonosítani. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2016. január 21.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Nyaki gerinc elváltozás okozhat...
Combcsontores Z szegezés
Fáradtság oka
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről