Bárányhimlő elleni védőoltás

Tisztelt Doktor Nő! Kislányom november 24-én kapta az első adag Varilrix vakcinát. A másodikat január 12-re terveztük beadatni neki. Viszont ebben az időpontban elkapott egy vírust, amitől nagyon náthás volt és 37, 5-38, 0 közt volt a testhője. A orvos így nem adta be neki fent említett időpontban. Ma (jan. 19.) kellett volna visszamennünk, viszont 2-3 napja újra hőemelkedése van fogzás miatt (két felső szemfog egyszerre bújik). Így ma sem kapta meg. A Varilrix vakcina betegtájékoztatójában az áll, hogy az ismétlő oltást 6-10 héten belül kell megadni. Ma már a 8. hét telet el. Kérdésem az, ha a hőemelkedés megmarad, ill újra beteg lesz és az oltást nem tudjuk beadatni neki a 10. hétig, akkor mi a teendő? Van értelme több hét elteltével beadatni? A vakcinát már kiváltottuk, az orvosi rendelő hűtőjében tárolják. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a oltás témában

Kedves Kérdező! Ebben a kérdésben érdemes az oltási szaktanácsadó segítségét kérni, érdemes őket telefonon felhívni és kikérni a véleményüket. Több klinikán is működik ilyen szakrendelés. Azt gondolom, hogy az oltás beadható később is plusz oltás nélkül de telefonon mindenképpen jó ha megkérdezik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. január 19., 15:41; Megválaszolva: 2016. január 19., 18:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés