GFR csökkenés

Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt jelezte először a labor, hogy a GFR szintem alacsony, 55. Ezt követő években 61, 53, 62, 57, legutóbb viszont 48 volt. Ez már aggaszt, noha minden más a leleten normális, karbamid is 5, 6. Sülyedés 3, CRP 1, 3, nem ragozom, minden más normális szinten van. Egyet kivéve a kreatinin ami 105 és az ebből számolt GFR. Nincs magas vérnyomásom, 175 cm és 55 kiló vagyok, nem dohányzom, nem iszom. Egyetlen dolog, hogy korai menopauza miatt fogamzásgátlót szedek már 8 éve, az orvos szerint még nyugodtan egy évig lehetne. Vérvételt megelőző három héttel antibiotikumot szedtem. Kérdésem, hogy lehet e ettől a GFR csökkenés, vagy a fogamzásgátlótól? Vagy kicsit fals az én esetemben a GFR mivel elég vékony vagyok? Egyáltalán kell vele foglalkoznom, vagy csak ellenőrizgessem? Folyadékot többet is ihatnék, lehet, hogy attól van? Bocsánat, sok a kérdés, tudom. köszönöm válaszát, Rózsakert

Dr. Papos István válasza vesefunkció témában

Amennyiben panaszai nincs, akkor csak az időszakos laborvizsgálati kontroll a teendője, a 5, 6 -os karbamid érték teljesen normális.

Kérdés: 2016. január 18., 22:06 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 16:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vesefájdalom-fehérjebevitel
Tisztelt Doktor Úr! Testtömegem 116kg, magasságom 193cm, nem túlsúlyos testalkat. Február óta (~4-5 hónapja) aktívan edzek edzőteremben...
laboreredmény - most meg kell ijednem?...
Hasi sérvműtétre megyek és a laboreredményben még egy soha nem mért valami van. eGFR-EPI (ml/p./1.73 m2) eredmény 77, 6 referencia 90, 0. Szeretném...
A múltkor írtam önnek és a választ...
TB ellátás lehetősége
Szegycsont körüli fájdalom