Tanácstalan vagyok

Tisztelt Dr Nő! Teljes elkeseredésemben írok Önnek! Tanácstalan vagyok, mi lenne a jó megoldás? A férjemmel 15 év együttlét, 8 év házasság után kb 1 éve külön élünk (nem váltunk el egymástól) . Két közös gyermek született, egy 5 éves lány, és egy 7 éves fiú. A probléma a fiúval van. Mióta külön élünk agresszív lett, rugdos, lebutáz, visszafelesel. (az iskolában nincs vele gond) , Próbáltam már szépen elmagyarázni neki (az Ő szintjén) , hogy miért is alakult ki ez a helyzet, de a válasza mindenre, hogy: Apu jobb, Apuval akarok lenni.Semmi sem jó neki, amit én csinálok. Próbálok mindenben a kedvükben járni, de már elfogyott az energiám. Ha a férjemnél vannak, Ő mindent megenged. Késő estig nézhetik a TV-t, számítógépezhetnek amennyit csak akarnak. Ha hazahozza Őket, akkor nekem nem fogadnak szót. Illetve csak a fiú nem fogad szót. A férjemmel erről nem tudok beszélni, nem hallgat meg, nem hajlandó együttműködni. Próbáltam rendszert kialakítani a láthatásban, úgy beszéltük meg, hogy 2 hetente hétvégén lesznek nála, illetve kedden és csütörtökön elmegy értük az iskolába, óvodába, vagy reggel elviszi őket. A házasság alatt a férjem szinte állandóan dolgozott. Akkor sem vette ki a részét a nevelésben. Tudom, hogy ez a gyerekeknek nehéz időszak, de az én türelmem is véges. Hogyan tudnám megoldani ezt a problémát, vagy tényleg küldjem el a férjemhez, és maradjon ott, amig jól érzi magát? És Ő akarjon hazajönni? De a testvérétől sem szeretném elálasztani... Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza elváltak gyermeknevelése témában

Tisztelt Kérdező,

Ez általános tapasztalat, hogy a gyerekek az ellen lázadnak, akivel együtt élnek, illetve aki a keményebb korlátokat állítja fel számukra.Ezt el lehet fogadni, tudomásul lehet venni. Nem hiszem, hogy ez önmagában indokolná, hogy a fia az apjához kerüljön. A probléma abból szokott adódni, ha a szülő az ebből adódó feszültségét, frusztrációját a gyerekre önti, és ezzel a kapcsolat tartósan és nagy mértékben megromlik. Lehet esetleg pszichoterápiás segítséget kérni, és ennek keretében megerősíteni a szülői pozícióját, feldolgozni az elválás okozta problémákat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. január 17., 15:10; Megválaszolva: 2016. január 18., 12:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Egész napos légszomj, nehézlégzés
Üdvözlöm! Másfél hónapja lassan a semmiből jobb oldali bordafájdalmam lett, látszólag legalábbis a semmitől (igaz, hogy sokat fájt a hátam csak...
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma