Vérkép gyakori árpa miatt

Kedves Doktor Nő! Kislányom leletével kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy ez komoly baj e, hogy a Segment így eltér. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Név Eredmény Egység F Referencia --------------------------------------------------------------------------------------------- Vörösvérsejt süllyedés 7 mm/h 0 - 15 C reaktív protein 0, 40 mg/L 0, 00 - 5, 00 Vas 9, 8 μmol/L 7, 2 - 17, 9 Transzferrin 2, 3 g/L 1, 7 - 3, 4 Transzferrin telítettség 17 % 10 - 43 Teljes vaskötõ kapacitás 58, 5 μmol/L 42, 8 - 85, 6 Vérkép Fehérvérsejt 8, 4 Giga/L 5, 5 - 15, 0 Vörösvérsejt 4, 7 Tera/L 3, 9 - 5, 1 Hemoglobin 124 g/L 115 - 145 Hematokrit 0, 37 L/L 0, 31 - 0, 42 MCV 77, 5 fl * 80, 0 - 96, 0 MCH 26, 3 pg 22, 5 - 35, 0 MCHC 339 g/L 310 - 360 Trombocita 313 Giga/L 150 - 400 MPV 10, 3 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 40, 8 fl 37, 0 - 54, 0 Mikroszkópos kenetértékelés Stab 2 % 0 - 4 Segment 8 % * 25 - 60 Eosinophil 4 % 1 - 5 Lymphocyta 77 % 37 - 77 Monocyta 9 % 2 - 10 --------------------------------------------------------------

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza labgor témában

Kedves Kérdező!

A 8% utáni 25-60-ig tartományt nem értem hogy az mire vonatkozik. Ha csak a 8%-ot nézem az egy bakteriális fertőzésre utal ami az árpának megfelelhet, de a referencia tartomány számomra nem értelmezhető, ugyanis a Stab, Segment általában alig vagy nem fordul elő csak bakteriális fertőzés esetén van nagyobb arányban jelen nem hogy ilyen nagy értékben ami ott szerepel. Háziorvosuk a helyi labor referenciáit biztosan jobban fogja tudni értelmezni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. január 08., 20:06; Megválaszolva: 2016. január 10., 14:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Tisztelt WEBBeteg! 10 éve hogy egy baleset következménye képpen el kellett távolítani a lépem. A lép szerepet vállal az elhalt vörösvvérsejtek...
Herpesz vírus (vérvétel)
Tisztelt Doktornő! Most vetettel le a vért a herpeszvírusra, 2022. áprilisában. Azért vetettem le, mert ha valamilyen stressz, "idegesség" ér...
Kérdőjeles probléma
Jónapot kívánok! Előre is elnézést kérek, nem vagyok levél íráshoz szokva szóval nem biztos hogy értelmesen fogalmazok. Majdnem egy éve hogy...
Mai válaszra kérdés
Kedves dr. Baki Márta ! Sajnos nem figyelmesen olvasta el a feltett kérdéseimet, illetve nem látta a utolsó mellkas CT felvétel leírását, pedig le is...
Allergi miatt szenvedek tanácsot...
Tisztelt Doktornő! Kb. 25 éve pollenallergiát állapítottak meg. 2 éve erősödtek fel a tüneteim, szinte éves szinten kell szednem gyógyszert, és...