Vérkép gyakori árpa miatt

Kedves Doktor Nő! Kislányom leletével kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy ez komoly baj e, hogy a Segment így eltér. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Név Eredmény Egység F Referencia --------------------------------------------------------------------------------------------- Vörösvérsejt süllyedés 7 mm/h 0 - 15 C reaktív protein 0, 40 mg/L 0, 00 - 5, 00 Vas 9, 8 μmol/L 7, 2 - 17, 9 Transzferrin 2, 3 g/L 1, 7 - 3, 4 Transzferrin telítettség 17 % 10 - 43 Teljes vaskötõ kapacitás 58, 5 μmol/L 42, 8 - 85, 6 Vérkép Fehérvérsejt 8, 4 Giga/L 5, 5 - 15, 0 Vörösvérsejt 4, 7 Tera/L 3, 9 - 5, 1 Hemoglobin 124 g/L 115 - 145 Hematokrit 0, 37 L/L 0, 31 - 0, 42 MCV 77, 5 fl * 80, 0 - 96, 0 MCH 26, 3 pg 22, 5 - 35, 0 MCHC 339 g/L 310 - 360 Trombocita 313 Giga/L 150 - 400 MPV 10, 3 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 40, 8 fl 37, 0 - 54, 0 Mikroszkópos kenetértékelés Stab 2 % 0 - 4 Segment 8 % * 25 - 60 Eosinophil 4 % 1 - 5 Lymphocyta 77 % 37 - 77 Monocyta 9 % 2 - 10 --------------------------------------------------------------

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza labgor témában

Kedves Kérdező!

A 8% utáni 25-60-ig tartományt nem értem hogy az mire vonatkozik. Ha csak a 8%-ot nézem az egy bakteriális fertőzésre utal ami az árpának megfelelhet, de a referencia tartomány számomra nem értelmezhető, ugyanis a Stab, Segment általában alig vagy nem fordul elő csak bakteriális fertőzés esetén van nagyobb arányban jelen nem hogy ilyen nagy értékben ami ott szerepel. Háziorvosuk a helyi labor referenciáit biztosan jobban fogja tudni értelmezni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. január 08., 20:06; Megválaszolva: 2016. január 10., 14:41
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...