• Foltok a bőrön

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete jelentek, és jelennek meg rajtam furcsa piros foltok. Némelyik egy kis pár milliméteres rózsaszínes foltként jön elő. Több pedig furcsa, fényes, lapos, fehér körvonalú felülettel jelenik meg, és égési sérüléshez hasonlít a felszínük fénylenek, és néha szúróan viszketnek. Emellett vannak teljesen szabálytalan alakú halványpiros foltok, és szabályos kör alakú, fehér szegélyes folt is. Az egész testemen vannak, kézfejemtől kezdve egészen a bokámig. Ami még feltűnt, a néha szimmetrikus végtagi viszketés, amit nagyon furcsálok. Szervi okokat háziorvosom kizárta. Volt labor, ahol emelkedett eosinophil szintet észleltek, amit követett két oldalú mellkas rtg, hasi UH, de semmit nem találtak. Bőrgyógyászatra kértem időpontot, de csak hetek múlvára kaptam. Viszont már nagyon érdekelne, hogy mi okozhatja, mert őblítőt, mosóport, és tisztálkodási szereket is cseréltünk, mégis egyre több jelenik meg. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a bőrkiütés témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján allergiára gondolok legfőbbképpen élelmiszer allergiára. Az élelmiszer allergia sokszor olyan ételekre jelentkezik amelyeket korábban minden tünet nélkül elfogyasztottunk, de sok esetben nem az élelmiszerre hanem a benne lévő adalékanyagokra vagyunk érzékenyek. Érdemes lenne egy kis probiotikumot szedni pl.: Protexin Balance, Bonolact ami a bélflórát rendezi. A tejtermékeket, tojást 4-5 napig kerülni javasolt illetve Széntablettát napi 2x1-et jó ha szed ez ugyanis megköti az allergizáló anyagokat. A Széntablettát más gyógyszerektől kb. 2 órahossza távolságban kell szedni, mert a gyógyszereket is megköti. Viszketés ellen és a kiütések ellen ha eddig nem szedett akkor kalciumot 2x1-et illetve antihisztamint lehet szedni de ez utóbbit beszélje meg orvosával lehet, hogy már írt is fel Önnek. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2016. január 05., 19:57; Megválaszolva: 2016. január 05., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: