máj - epe

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves, 168cm/99 kg, férfi vagyok. Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, napi 1-3 kávét iszok. Pár hete, minden panasz nélkül, egy munkahelytől kapott manager szűrésen vettem részt, ahonnan az alábbi eredményt kaptam. Hasi UH: Epehólyag átlagos méretű, fala nem vastag, a lumenben 3, kb. 8 mm-es echodus képlet látható, melyek közül az egyik mögött látható hangárnyék. Vélemény: Hepatomegalia. Steatosis hepatis. Sludge és cholelith az epehólyagban. A kismedencei szerveken kóros eltérés nem mutatható ki. Labor eredményemen több "csillagos" eltérés is van: VVS átl. térf. (MCV) 79.6 fl * (80 - 96) VVS átl. HGB (MCH) 28.8 pg (28 - 34) VVS átl. HGB cc. (MCHC) 362 g/l * (320 - 360) Totál bilirubin 21.8 umol/l * (5 - 17.1) Direkt bilirubin 5.9 umol/l * (0 - 4.2) Koleszterin 6.29 mmol/l * (2.8 - 5.2) Triglicerid 1.56 mmol/l (0 - 2.3) HDL-koleszterin 1.18 mmol/l (0.9 - 2.7) LDL-koleszterin 4.4 mmol/l * (2.6 - 3.9) Vizelet fajsúly 1.021 * (1015 - 1025) Abban szeretném kérni a Doktor Úr segítségét, hogy a fenti eredmények kóros elváltozást mutatnak-e? Segítségét előre is köszönöm, István

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza cholelith témában

A laborleletek nem aggasztóak (bár az MCV és MCH érték jelzett vashiányt vet fel) . A magasabb koleszterin-szint egyértelmű (testsúly csökkentése, rendszeres testmozgás, majd az érték kontrollja javasolt) . Az epekövesség miatt, nem sürgős jelleggel, epehólyag-eltávolítást javaslunk (ha nem is okoz jelenleg panaszokat, az epehólyagból a közös epevezetékbe kerülő kő súlyos szövődményekhez-hasnyálmirigy-gyulladáshoz, epeuti fertőzéshez- vezethet) .

Kérdés: 2016. január 04., 23:05; Megválaszolva: 2016. január 05., 08:57
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mellkas, mellszúrás, összetett...
Üdvözlöm! Az utóbbi években több sajátos problémával is szembe kellett és kell néznem, de sajnos a legtöbb esetben tanácstalanul, válaszok...
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Ortopédiai probléma vagy...
Borda menti fájdalom mindkét oldalon?
Kedves Doktornő/Doktorúr, 24 éves fiú vagyok. Koronavírus fertőzésem volt 4 hónapja. 3 oltással rendelkeztem, nem viselt meg nagyon-nagyon, de...
Égési sérülés utáni duzzanat...