mi az oka hogy nem esek teherbe?

Tisztelt Doktor Úr! Párommal augusztus óta babát szeretnénk, azóta fogamzás gátló tablettát nem szedek. A múlt hónapban 35 napos volt a ciklusom, három napig tartott a menstruációm. Ebben a hónapban végeztem ovulációs tesztet, mely a 13. napon pozitív lett. Kérdésem az lenne, hogy mikor érdemes terhességi tesztet végezni? November 23-án kell a menstuációmnak megjönnie, ha ezúttal 28 napos a ciklusom. Amennyiben most sem leszek terhes, Ön szerint milyen vizsgálat javasolt? Mi lehet az oka, hogy várat a teherbe esés? Hozzá tenném, tegnap volt egy kevés barnázásom is, ez a ciklusom 24. napja volt. Ez mire utalhat? Netán hormon zavar? Válaszát köszönöm előre is! Anett

Dr. Tekse István válasza teszt témában

Kedves Anett!

A párok 85%-a az első évben (! ) esik teherbe, majd a maradék fele a következőben. Ez alapján semmi ok az aggodalomra, próbálkozzanak nyugodtan tovább. Diéta, mozgás, terhesvitamin javasolt. Tesztet a menzesz elmaradásakor érdemes végezni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. november 19., 15:45 ;Megválaszolva: 2015. november 25., 11:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fals pozitív teszt
Tisztelt Doktor Úr! 3 nappal a mestruáció előtt reggeli vizeletből csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. Halvány, de pozitív. Ön szerint vegyem...
Terhesség
Jó estét. Olyan kérdésem lenne, hogy 2 hete volt vetélésem, azóta voltunk együtt védekezés nélkül és kíváncsiságból csináltam egy tesztet...
Lehetek terhes?
Tisztelt Doktor Úr! A párommal megszakításos módon "védekezünk", a fogamzásgátlót másfél éve hagytam abba, hogy kiürüljön a szervezetemből...
Gyógyszer tárolása
Mellkasi fájdalom