Leukémia?

Tisztelt Drnő! A 18 éves öcsém kb 1 éve nagyon sápadt, kb 172 cm és 52 kg. Étvágya nagyon rossz, folyamatosan levert, aluszékony. Így terveztük el, hogy elküldjük vérvételre. Az első vérvétel 09.04-én készült. A kontrol 09.29-én, a hematológiai vizsgálat pedig 10.26-án. eltérések elválasztva a három érték: Fehérvérsejtszám: 17, 78 - 13, 88 - 13, 99g/l Hemoglobin 114 - 126 - 120 g/l Haematokrit 0, 357 - második-harmadik érték normális l/l MCV 69, 70 - 72, 3 - 70, 9 fl MCH 22, 3 - 22, 5 - 21, 5 pg RDW 15, 7 - 17, 5 - 17, 1 CV % Thrombocyta szám 463 - 484 - 595 g/l absz.neutrophil szám 14, 07 - 10, 24 - 11, 54 g/l Lymphocyta % 13, 5 - 18, 3 - 12, 8 % absz monocyta szám 1, 08 - második és harmadik vizsgálati érték normális g/l se koleszterin 2, 6 - többi érték normális mmol/l se c-reaktív protein ultraszenzitív 92, 9 - 51, 5 - 31, 40 mg/l se vas első két érték normális - harmadik 8 nanomol/l se totál transzferrin harmadik vizsgálatnál 2, 38 g/l Vizelet fajsúly 1, 032 - 1, 032. A hematológiai lapon vélemény annyi van, hogy enyhe reaktív leukocytozis, thrombocytozis zajló (szanáló) infekció kapcsán. 1 hónap múlva újabb vérkép - crp- co, hasi uh és mellkas rtg. van előírva. A 10.28-i hasi uh nem mutatott ki elváltozást. Kérem magyarázza el nekünk, mit jelentenek ezek az értékek? Mi lehet az öcsém betegsége? Köszönöm! Üdvözlettel: Ramóna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

A vizsgáló orvos is elmondta Önöknek, hogy a laboratóriumi vizsgálatokkal mutatott eltérések gyulladásos folyamatra utalnak, melyek csökkenő értékei azt jelzik, hogy a beteg javulóban van. A magas fehérvérsejtszám, CRP gyulladásos folyamatot jelezhet. Ezen értékek normál tartományba kerüléséhez hetek szükségesek.. A felsorolt vérvételi eredmények viszont csak általánosságban jelzik a gyulladásos folyamatot, azt, hogy pontosan honnan ered, mellkas röntgen, hasi ultrahang, gégészeti vizsgálat és ezek negativitása esetén további vizsgálatok deríthetik ki. Mivel összességében a leletek javulást mutatnak és arról sem tesz említést, hogy az öccse rosszabbul lenne, aggodalomra nincs okuk, de a javasolt további vizsgálatokat mindenképpen célszerű lenne elvégeztetni. Leukémiára a fentiek alapján nem gondolnék, mert egyrészt kezelés nélkül a leletek nem mutatnának javulást, másrészt egyéb tünetek is észlelhetőek lennének.

Kérdés: 2015. november 09., 18:29; Megválaszolva: 2015. november 10., 20:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...
Véreredmény
Tisztelt Doktornő! Pénteken voltam vérvételen az alábbi adatoknál van eltérésem: NEU% 49,90% az etedményem. (Referencia tartomány: 50,00-70,00) ....
Labor lelet!
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ma kaptam meg a labor eredményem, mely a Háziorvosom szerint "nagyon jó"! Ennek nagyon örülök, de érdekelne, hogy az...