Laboreredmény

Tisztelt Dr Úrnő/Úr, vérvétel után tapasztaltam, hogy néhány értékem magasabb vagy alacsonyabb, jelzés szerint egy csillagos eltérése. Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi értékeke alapján szükséges-e további vizsgálat, főleg az MPV, monocita és bilirubin miatt aggódom?! A vérvétel előtt voltam teljes hasi és kismedencei ultrahangon, amely negatív volt, csak egy vesekövet láttak a bal vesémben. 2, 5 mg bisoprolol tablettát, és aspirin protektet szedek (100 mg) . A vörös vértes és a trombocita számom már gyerek korom óta magasabb volt, vagy nagyon a határ közelében mozgott, de az esetek nagyobb részében több volt. FVS: 8, 68 (4, 0-10, 00) VVT: 5, 64 (3, 7-5, 5) Trombocita: 470 (150-400) MPV: 6, 05 (7, 00-12, 50) Monocita: 9% We: 8mm (3, 00-15, 00) GPT: 41 (2-37) C reaktív protein (4, 36 (<5, 00) Hugysav: 387 (178-345) Totál bilirubin: 22, 0 (5-21) Konjugált Bilirubin 5, 1 (<4, 3) Az összes többi értékem a normál tartományon belül van, vizelet teljesen negatív. A megadott FVS és We is csak azok az előző vérképemhez képes ami kb 1 éve volt emelkedtek. Előre is köszönöm a válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

Az enyhén emelkedett vörösvértestszámnak nincsen különösebb jelentősége. Az emelkedett trombocitaszám és a kissé nagyobb trombociták (MPV) hátterében több minden állhat, mivel panaszt, előzményt nem említ, valószínűleg aggodalomra nem ad okot. Ezt a vizsgálatot, valamint a szérum bilirubin vizsgálatot néhány hónap elteltével megismételtetném. A monocita szám eltérésnek nem tulajdonítok különösebb jelentőséget, sok esetben, mivel a vizsgálat automatával történik, a nagyobb limfocitákat értékeli monocitának. Az enyhén emelkedett húgysavszint további követését is javasolnám.

Kérdés: 2015. november 04., 07:00; Megválaszolva: 2015. november 07., 10:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...
Labor lelet!
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ma kaptam meg a labor eredményem, mely a Háziorvosom szerint "nagyon jó"! Ennek nagyon örülök, de érdekelne, hogy az...
labor eredmény, vizelet kalcium
Kedves Doktornő, labor-eredményemben egyetlen problémásnak jelzett érték lett, a kalcium-vizelet 8,8mmol. (A kalcium-kreatinin hányados, illetve a...
Laboreredmény
Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! Érdeklődni szeretnék hogy a csatolt képen látható laboreredmény mit mutat ki, illetve jó e? Illetve van e rajta olyan...