Mellben fájdalmas csomó

Tisztelt Doktornő Három hónapja éreztem hogy néha fájdogál a mellem.Inkább kellemetlen volt nem is erős fájdalom.Találtam egy csomót a mellemben.Voltam mammográfián meg ultrahangon majd biopszián. Mammográfiai vizsgálat: Minimális fibrosis mellett bal oldalon a külsö negyedek határán 13 mm átmetszetü jól körülhatárolt kissé szabálytalan alakú képlet ábrázolódik. Az emlökben szerkezeti torzulás kóros mikromeszesedés nem látható. Az axillákban pathológiás nyirokcsomó nem ábrázolódott.UH eredmény: Mindkét emlöben elszórtan több kisebb nagyobb halvány echodús képlet ábrázolódik.Bal oldalon 9 óra irányában az areolához közel éles kontúrú szabálytalan alakú 1 cm átmetszetü echoszegény képlet mely mögött széli hangárnyékolás látható. Axillák szabadok.Vélemény: lipómák mellett bal emlöben bizonytalan karakterü elváltozás mely fibroadenomának imponál. Aspirációs citológia. Mikroszkópos leirás: vér, zsir, és kötöszöveti fragmentumok láthatóak elvétve egy tipusos ductalis hámsejtcsoporttal.Diagnózis: Mastopathia cythologiai képe.Cytologiai atypia nincs.Rákregiszter BNO: N6010 Mastopathia cystica diffusa.Vizsgálatok: 29400 kód Diagnosztikus aspirációs exfoliativ citológia.mennyiség 2 2714 pont. A doktornö ma a rendelésen azt mondta nekem ez nem fibroadenoma. Mostmár minden nap erösen fáj a mellem elég ha hozzá érek finoman. Azt mondták 3 hónap mulva menjek vissza megint megcsinálják a vizsgálatokat.Babát szeretnénk már 38 éves vagyok.Nem nagyon mondtak semmit csak azt hogy ezt meg kell figyelni.Szeretném megkérdezni hogy ebböl kialakulhat rosszindulatu daganat rák? , és mennyi ideig szokták ezt figyelgetni nem lenne jobb kiszedni? Aggódom mert egyre jobban fáj.Érdemes lenne megnézetni máshol is? A Jahn Ferenc kórházban voltam eddig.Ha igen hova menjek? Csepeli lakos vagyok. Azt mondták ez magától nem fog elmúlni minden nap ideges vagyok emiatt. Vérnyomáscsökkentöt szedek ideg alapon már 5 éve.Nagyon hosszúnak találom azt a 3 hónapot ami eltelik az újabb vizsgálatig és nem szeretném ha utána rosszindulatú áttétes daganat lenne belöle. Ha ugy gondolja érdemes lenne máshova is elmenni legyen szives irjon nekem egy intézményt ahova elmehetek ahol ezzel foglalkoznak.Köszönöm szépen válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza emlődiagnosztika témában

Kedves Kérdező!

A radiológiai kép és a cytológia nem fedi 100%-ban egymást, ezért javasolták a 3 hónap mulva történő kontrollt.

Ha bizonytalan, vagy szorong, saját megnyugtatása érdekében keressen emlődiagnosztikában járatos központot, un. második szakvéleményt kérjen.

Sajnos én csak a debreceni központot ismerem, Budapesten nem vagyok tájékozott.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. október 29., 19:32; Megválaszolva: 2015. október 30., 18:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina