Piros börkiütés

Szép Napot! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 5 hónapos kislányomon piros kiütések, foltok jelentek meg pár napja az arcán és a fejecskéjén, de inkább a homlokán.Ez mitől lehet? Hétfőn kérek időpontot a bőrgyógyászomhoz, kéne aggódnom? Mivel lehet kezelni? (sudocream, calcimusk, fenistil gél/csepp) Köszönettel: Anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza kiütés fejen témában

Kedves Kérdező!

Lehet allergia, lehet más is így látatlanban eldönteni nem lehet. Érdemes átgondolni: váltottak-e mosdószert a kicsinél amivel pl. csak a kis fejét mossák - sampon - vagy pl. mosószert, öblítőt amivel kimosták esetleg az ágyneműjét. Leginkább ilyesmire gondolok, persze ha látja az ember a kiütés jellege sokat mond. Calcimuscot lehet adni a kicsinek illetve Fenistil cseppet is krémet külsőleg nem javaslok.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. október 18., 10:50; Megválaszolva: 2015. október 18., 16:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Megváltozott testszag
Tisztelt doktornő! Nagyjából 3-4 hete azt vettem észre, hogy megváltozott az izzadtságom illata. Számomra kicsit fokhagymára emlékeztet. Valamint a...
Fél éve tartó probléma
Mérgezés , Gyomorrontás
Alacsony EGFR-epi
Covid - 3. oltáskor megfertőződés