• nyelv rángása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Keresztfiamról lenne szó, aki 13 éves. Egy hete kezdődtek a tünetek, amikor egyik pillanatról a másikra a nyelve elkezdett rángatózni. Jobb szót nem tudok erre, úgy kell elképzelni, mintha valami nagyon gyorsan fel-le rángatta volna a nyelve hegyét. Nagyon ijesztő volt. Ez pár percig tartott, majd csillapodott, végül elmúlt. Napokig nem ismétlődött meg, majd tegnap megint lezajlott. Már kértek időpontot neurológushoz, de sajnos csak egy hónap múlva kaptak. Addig is szeretnénk tudni, mivel állunk szembe. Talán valamiféle epilepszia? Korábban semmi hasonló nem történt. Köszönettel: Bori Andrásné

        Dr. Kerekes Éva válasza a izomrángás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem találkoztam még olyan epilepsziás rohammal, ami csak a nyelvcsúcs rángásával jár. Azok az epilepsziás rohamok, melyek a nyelvet is bevonják, tudatzavarral is járnak ( a beteg inadequatan viselkedik). A tudatzavar nékül zajló, tiszta izomrángással járó roham mindig végtagrángással jár, és nem nyelvrángással. Őszintén szólva nem hiszem, hogy neurológiai betegség okozná ezt a tünetet.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. október 14., 16:23; Megválaszolva: 2015. október 16., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot Doktor Úr! Kiderült, hogy várandós vagyok :) , a férjem pedig utána olvasott a macskatartás veszélyeinek.Pl.: Toxoplazmosis. Valóban veszélyes nekem a macskánkkal együtt élni? Ha elmegyek az orvosomhoz, ő automatikusan elküld majd a...