fejrángás

Evek óta jelen van, de korabban csak evszakonkent egyszer, az utobbi fel evben viszont szinten havonta, leginkabb stressz vagy kevés alvas hatasara azt erzem, hogy megrandul a fejem balra es ezt nem tudom iranyitani.Ilyenkor a fejem is jobban szokott fajni illetve a nyakam az utobbi egy evben sokat faj, hatalmasakat roppan.Erzem hogy mozgasszervi jellegu is a problema, azonban ami furcsa hogy akkor erosodik igazan a tunet ha szembe kellene neznem valakivel (pl megbeszelesen) , sajnos nem tudom hogy ez azert van-e mert ilyenkor egyenesen kell tartani a fejet, vagy tudat alatt felnek valamitol?! Igen, erzem hogy a stressz befolyasolja, ha keveset alszom, vagy menstruacio elott egy hettel, meg ha hazaerek kis ido utan elmulik, de az is lehet, hogy azert mert pihenhetek. A randulas alatt ugy erzem, mintha az egesz gerinciszlopom es nyakam megmerevedne ilyenkor.De ezt mar nek tudom mi teszi, a sok ulomunka, a stressz, vagy az hogy eleve probalom a rangast valamikepp ellensulyozni. Iszom a citromfiteat, de ugy erzem ez nem befolyasol semmit.Ön szerint hova forduljak, van erre pelda mert nem talaltam errol sehol semmit.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fejrándulás témában

Kedves Kérdező!

A leírt panaszt elsősorban ún. ticnek tudnám azonosítani. Ennek pontos oka nem mindig ismert, neurológiai betegségekben is előfordulhat, ennek hiányában pszichés okot kell keresni. Először forduljon neurológus szakorvoshoz, amennyiben neurológiai betegség lehetőségét sikerül kizárni, akkor pszichiáter felkeresése is szóba jön. Sok esetben gyógyszeresen is csökkenthető panasza, előfordul, hogy el is múlik.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2015. szeptember 25., 16:30; Megválaszolva: 2015. szeptember 29., 20:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboreredmény
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina