gyomorgyulladás

Disztelt Doktor úr! 3 hónapja gyomorgyulladást állapitottak meg amire azt mondták nem olyan nagy mértékü. Kicsit fájt a köldök körül de csak akkor ha emeltem vagy stresszeltem magam. (munka: P) . Azóta 3 féle gyógyszert kaptam PPI savlekötőt, utána frontint (azt mondták lehet pszhiésen) illetve a nem múló fájdogálás miatt Ventert. 3 kérdésem lenne! Azóta már majdnem mindennapos a fájás, köldök vonalában állandó nyomásérzés diszkomfort érzés van ami semmire nem múlik. Illetve 1 hete kezdödött néha reggel éhgyomorra gyomornyilalás(pl körömvirág tea után) illetve evés után rögtön szintén hasonló nyilalás ami kb pár másodperc és elmúlik. Előtte sosem nyilalt a gyomrom se nem szurkált ez a gyógyszerek mellékhatása vagy mi lehet? Illetve 2. kérdés a venter tablettát meddig érdemes szednem, mert azt mondta a körzeti orvos hogy savlekötővel nem nagyon hatékony, illetve ártalmas egy idő után mert a saját nyálkahártya védelmet megszünteti.3 kérdés a gyomorgyulladás mennyi idő alatt alakulhat ki rosszindulatú betegséggé mert 3 hónap alatt semmi javulás sőt rosszabb és kicsit igy aggódom? 2 hete labor, Uh negativ volt.PPI csere megvolt Emusol helyett most Controloc, helikobacter 2.5 hónapja negativ volt.Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A végéről kezdeném, mert talán onnan egyszerűbb. A panaszok és a terápia hatástalansága miatt szerintem nem a gyomorgyulladás okozza a köldök körüli panaszokat. A Ventert tényleg nem érdemes a savcsökkentő szedése mellett használni, de akár annak a szedése is megkérdőjelezhető. A gyomorban bármi rosszindulatúság kialakulásához legalább 5 év, de inkább egy évtized szükséges. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, mozogjon szintén intenzíven, rendszeresen. Érdemes lehet sebésznek is megnézni a hasat, nem-e egy kezdődő hasfali sérv okozza a panaszokat.

Kérdés: 2015. szeptember 23., 13:55; Megválaszolva: 2015. szeptember 23., 14:29
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali...
irritábilis bél szindróma
gyomorfájás
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran...
Alhasi fájdalom és jobb alhasi is.
Szépnapot. Kb 2hete már hogy a köldököm alatt alhas tájékán és a jobb alhasnál fájdalmam van. Láz hányinger székletrekedés nincs.