Változókori hormonális lelet

Tisztelt Doktor Úr! Hajhullás miatt kerestem fel bőrgyógyász orvosomat. 54 éves nő vagyok. A vérképemből kimásoltam a hormonlelet részt. Kérem, segítsen nekem eligazodni benne. Havi vérzésem teljesen kiszámíthatatlan. Van, hogy 3 hónapig nincs, majd megjön, majd 4-5 hónap szünet következik. Kb. 2, 5 éve tart.Legutóbb 2015. július 19.én jött meg a menstruációm. TSH 1, 370 mIU/L 0, 400 - 4, 000 Szabad T4 10, 23 pmol/L 7, 75 - 15, 21 Szabad T3 4, 96 pmol/L 3, 80 - 6, 00 Tireoglobulin 3, 13 μg/L 1, 10 - 35, 00 Anti-tireoglobulin <0, 9 U/mL 0, 0 - 115, 0 Anti-TPO 2, 2 U/mL 0, 0 - 9, 0 LH 38, 50 U/L follikuláris fázis: 2, 12 - 10, 89 U/l ovulációs fázis: 19, 18 - 103, 03U/l luteális fázis: 1, 20 - 12, 86 U/l posztmenopauza: 10, 87 - 58, 64 U/l FSH 46, 61 U/L follikuláris fázis: 3, 85-8, 78 U/L ovulációs fázis: 4, 54 - 22, 51 U/L luteális fázis: 1, 79 - 5, 12 U/L posztmenopauza: 16, 74 - 113, 59 U/L Prolaktin 67, 3 mIU/L 58, 0 - 416, 4 Ösztradiol <73 pmol/L follikuláris fázis: 99, 1 - 447, 9 pmol/l ovuláció fázis: 348, 7 - 1589, 5 pmol/l luteális fázis: 179, 9 - 1068, 3 pmol/l posztmenopauza: <73, 42 pmol/l Progeszteron <0, 32 nmol/L --------------------------------------------------------------- Név Eredmény Egység F Referencia --------------------------------------------------------------------------------------------- follikuláris fázis: 0, 98 - 4, 83 nmol/l luteális fázis: 16, 40 - 59, 02 nmol/l posztmenopauza: <0, 25 - 2, 48 nmol/l I. trimeszter: 15, 04 - 161, 35 nmol/l II. trimeszter: 61, 72 - 144, 05 nmol/l Tesztoszteron 0, 8 nmol/L 0, 4 - 2, 6 Free tesztoszteron index (FTI) 5, 0 % 0, 2 - 6, 8 SHBG 16, 60 nmol/L * 16, 80 - 125, 20 Inzulin 6, 7 mIU/L 1, 9 - 23, 0 HOMA-IR 2, 2 - 4, 4 Kortizol 209, 5 nmol/L 6 éves kor felett délelõtt 185-624 nmol/L délután <276 nmol/L DHEA-szulfát 2, 78 μmol/L 0, 22 - 5, 10

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb. témában

A leírt hormon vizsgálati értékek normális értékeket mutatnak.

A vérzési rendellenesség oka a változó kor. Amennyiben fél évig nincs menstruáció akkor a változó korról beszélünk.Ezután jelentkező vérzés a méhből kórosnak tekintendő.Ekkor a vérzés okának megállapítása szükséges, szövettani vizsgálat jön szóba.

A hajhullás oka lehet hormonális, ez a tesztoszteron hormon szinttel van összefüggésben.

Először azonban gyulladásos góc kizárása szükséges.

Erre a bőrgyógyász bizonyosan elküldi.

További szakvizsgálatok szükségesek.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. szeptember 11., 19:04; Megválaszolva: 2015. szeptember 12., 19:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
lehetek terhes?
Fogamzásgátlot szedek mar 4eve.mult honapban a gyogyszer szunetben is csak ilyen barnas folyasom volt 4-5 napig.most viszont egy nappal kesobb jelentkezet es...
Labor eredmény véleményezése
Tisztelttel kérem az alábbi labor eredmények alapján szíves véleményüket. Különösképpen a csökkent vörösvértest szám miatt szeretném...
Oltási dilemma
Tisztelt Doktor/Doktornő! Már 12éve 1-es típusú inzulinos cukorbeteg vagyok (3X6-8E Novorapid,14E Tresiba) , emellett van enyhe mitralis prolapsusom és...
Pszihés viszketés
Kedves Doktor/nő! Utóbbi időben sajnos egyszer-egyszer antibiotikumot kellett szednem. Illetve allergia gyógyszert. Sajnos bármelyiket szedtem be -...
Járvány és vakcina
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kérdésem komplex jellegű. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire lehetünk bátrak az oltás után. Édesanyám idős, sajnos sok...