hasgörcs, végbélkúp

Tisztelt Doktor Úr! Három nappal ezelőtt nagyon erős hasi görcsöm volt, mely egy órán át tartott, aztán volt csak hasmenéses székletem. Ez az aznap, az utolsó alkalommal enyhén véres, narancssárgás színű volt. Másnap reggel is, azóta nem észlelem. A hasfájás enyhén megmaradt olykor, hasmenés 1x-2x naponta. Étvágy nem nagy. Proktológus szerint az áttekintett 10 cm végbélszakasz haragosvörös, gyulladt, ödémás. 1. Ez utóbbi gyulladás vérezhetett? Ez mitől alakulhatott ki? Magától a hasmenéstől, ill. erőlködéstől, vagy éppen ez idézte elő az elviselhetetlen hasgörcsöt és hasmenést? 2. Nitromint és Lydocain tartalmú végbélkúpot írtak fel, naponta kétszer egy db. Ezek a szerek mennyiben befolyásolják a szívritmust? Ugyanis sokszor van rendetlen szívdobogásom, béta-blokkolót is szedtem rá-igaz nem sok sikerrel.a lényeg hogy még aNasivin orrspray is "kiakasztja " a szívem. Kicsit tartok ezért ettől a végbélkúptól. Ön szerint joggal? Ui.: Enyhe fokú trombocitopéniám (120 ezer) és nagyfokú laktózérzékenységem van. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! T.: E.Zs.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A leírt panasz lehetett fertőző eredetű gyomor-bélhurut, ami után bélflóra károsodás okozta irritabilis maradhatott vissza, de lehet akár krónikus gyulladásos bélbetegség indulása is (a rectoscopos kép erre utalhat) . Mindenképp érdemes lenne széklettenyésztést végeztetni, ennek negativitása esetén akár egy komplett vastagbélvizsgálatot leszervezni, eltérés esetén biopsziás mintavétellel is. A nitrát illetve lidokain tartalmú kúpból bizonyos mennyiségű összetevő felszívódhat, alacsony vérnyomást, szapora szívdobogásérzést, fejfájást okozva. Véleményem szerint a konkrét diagnózisig ne használja a szert. Viszont pre- és probiotikumot érdemes tartósabban is szedni.

Kérdés: 2015. augusztus 06., 10:26; Megválaszolva: 2015. augusztus 07., 13:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...