progeszteron szint

Tisztelt Doktor Nő/Úr! ismertetném röviden a történetemet.30 éves nő vagyok PCO-val és inzulinrezisztanciával.a PCO egyensúlyban van, az inzulinrezisztanciára 2X500 Merckformint és D-vitamint szedek.a ciklusom 27-28 napos.2014.szeptemberében hagytam abba a fogamzásgátló szedését és ez év novemberétől próbálkozunk, babát szeretnénk.azóta 3x voltam peteérés ultrahangon, mindegyik alkalommal kb.28 mm-es tüsző volt látható.a hormonvérvétel pedig ezeket mutatja: 3.nap: LH-8.9 mIU/mL FSH-9.0nIU/mL Prolaktin-15.3ng/mL Progeszteron--0.74 ng/mL tesztoszteron-55.6 ng/dL Ösztradiol-31.49pg/mL 21.nap: LH: 5.9mIU/mL FSH-3.9mIU/mL Prolaktin-19.8ng/mL Progeszteron-1.93 ng/mL Tesztoszteron -54.8ng/dL Ösztradiol-65.05pg/mL 2 napja estem át HSG-n, ott mindent teljesen rendben találtak.a férjem is volt andrológiai vizsgálaton, nála mindent rendben találtak. A kérdésem a következő: nyilvánvalóan alacsony a progeszteron szint, ami ugye azt jelenti hogy a tüszőrepedés nem következett be.az orvos akihez járok, nem írt fel semmit a progeszteron pótlására egyelőre, amit én nagyon fájlalok és nem értek miért nem.kérném ha tud segíteni ennek az okának a megmagyarázásában valamint abban hogy progeszteron pótlására milyen gyógyszert szoktak felírni megköszönném! illetve a gyógyszer kb.mennyi idő után kezd el "hatni"? nagyon szeretnék teherbe esni és sajnos minden hónapot a várakozásban, a következő vizsgálatig, vérvételig nehezen élek meg...és sajnos sokszor találkozni azzal, hogy hiába fizet ki az ember sok pénzt a magánrendelésen, az adott orvos nem tájékoztatja a beteget arról hogy mi-miért történik.és így nagyon nehéz.előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Teréz

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Rgyéb témában

A leírtak alapján az eddig alkalmazott gyógyszeres kezelés mellett szükséges a peteérés rendezése. A progeszteron hormon szintje ennek hiányát mutatja.így terhesség nem lehetséges. A peteérést segítő készítményt a ciklus 3.napjától 5 napon át javasolt alkalmazni/klomifen/, ezt szakorvos írhatja fel.

Kérdés: 2015. július 10., 00:01; Megválaszolva: 2015. július 10., 21:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény