Meddőség alacsony progeszteron szint miatt

Tisztelt Doktor Úr! 1 éve nem sikerül a baba.Nálam tavaly is és most is a ciklus 21 és 23 napi progeszteronom 5, 6 ug/L lett. Az orvos most legutóbb azt mondta nem rossz de 10 felett lenne jó. Kaptam utrogestan. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint ilyen kis értékkel sikerülhet -e e megtermékenyítés vagy már eleve ott lehet a gond és nem a beágyazódásnál? Milyen értékek kellenek ehhez? Előfordulhat, hogy ez okozza a meddőséget? Ciklusaim 28-30 naposak. Legutóbb a ciklus 12 napján 14 mm tüsző volt azt mondta az orvos a ciklus 15 napján kezdjem el szedni az utrogestant, de mivel aznap nagyon szúrt a petefészkem egész nap csak másnap este vettem be először. Ön szerint ugye nem vettem be hamarabb mint ahogy ovuláció lehetett volna? Nem korainak mondta az orvos a ciklus 15 napját hisz ha csak naponta 1, 5-2 mm nő a tüsző akkor is csak 20 mm körül volt és sokkal nagyon tüszőnek kell lenni a megrepedéshez. Azért nem vártam több napot a gyógyszer bevétellel mert azt hittem a fogantatáshoz is kell progeszteron így nem szerettem volna ha ez miatt nem jön össze. Köszönöm. Tisztelettel: Adrienn

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza Peteérési zavar témában

Kedves Adrienn!

Leírása alapján a peteérésével gondok vannak. Erre hiába szedi az utrogestant. Érdemes meddőségi szakkonzultációt kérni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. június 29., 10:43; Megválaszolva: 2015. július 05., 22:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nappali és éjszakai izzadás
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves férfi vagyok, 60 kiló, irodai ülő munkát végzek és munkán kívül se mozgok túl sokat. (Napi 20-30 perc...
Hírtelen elesés
Vérkép elemzés
Laborvizsgálatomon van egy pár...
Tisztelt Dr. Szanyi Andrea doktornő! Ma kaptam meg a laborvizsgálatom eredményét, melyen van egy pár eltérés, utána olvasgattam és rémisztő...