hasnyálmiriggyulladás

Tisztelt Doktor Úr! Válaszát köszönöm. Az lenne még a kérdésem, hogy akut hasnyálmiriggyulladásnak nem kellene hasi fájdalommal járnia? Állítólag az nagy fájdalommal jár. A széklet tripszin 80x-os hígítás: pozitív eredmény az rossznak számít? Valamint akkor nem kellene kórházba mennem, ha valóban akut hasnyálmiriggyulladásról van szó? Nem veszélyes? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza pancreas témában

Az acut gyulladás jelentős fájdalommal jár, de az ennyire emelkedett amylase nem jelenti ezt (a felső határ legalább 4-5x-ös emelkedése a minimum, illetve ahogy írtam is, az amylase nem specifikus a hasnyálmirigyre) . Tehát acut hasnyálmirigy-gyulladása nincs, emiatt nem kell kórházba mennie. A széklet tripszin vizsgálatot a labor referenciái hiányában nem igazán tudom értelmezni (a tripszin alacsony szintje utalhat hasnyálmirigy elégtelenségre) .

Kérdés: 2015. június 01., 09:03; Megválaszolva: 2015. június 01., 10:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hasnyálmirigyrák?
Kedves doktor úr! Hasnyálmirigyrák miatt aggódom. Decemberben és ma voltam ultrahangon. A decemberi vizsgálatkor azt mondták szép a hasnyálmirigyem....
hasnyálmiriggyuladás?
Tisztelt Doktor Úr! Hasnyálmiriggyulladás gyanúm van/krónikus? /... Laborértékeim: Bilirubin: 17m/l GOT: 34 GPT: 41 GGT: 18 Alkalikus...
emésztőenzim hiány oka ...
Tisztelt Dr Úr! Köszönöm a gyors válaszát. Javasolta, hogy Hasi CT-t csináltassak. Ez megvolt, előző levelemben írtam a hasi UH után pár...
Kurkumin étrend kiegészítő...
Koleszterin csökkentés aktív...