hasnyálmiriggyuladás?

Tisztelt Doktor Úr! Hasnyálmiriggyulladás gyanúm van/krónikus? /... Laborértékeim: Bilirubin: 17m/l GOT: 34 GPT: 41 GGT: 18 Alkalikus foszfatáz: 99 LDH: 302 Amiláz: 269 Széklet tripszin 80x-os hígítás: pozitív PT, TVK értéke mellett csökkent CHO-t jelzett. Ultrahang még nem volt.Ön szerint is lehetséges /krónikus/hasnyálmiriggyulladás? Válaszát megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza pancreas témában

Laborlelet alapján acut hasnyálmirigy-gyulladást lehet diagnosztizálni, de a krónikus gyulladás diagnózisa elsősorban képalkotó vizsgálatok (hasi UH, CT) alapján történik. Az amiláz-érték minimálisan emelkedett és ráadásul nem is specifikus a hasnyálmirigyre, érdemes lipáz-értéket is vizsgálni.

Kérdés: 2015. június 01., 07:11; Megválaszolva: 2015. június 01., 08:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás