emésztőenzim hiány oka (megválaszolva)

Tisztelt Dr Úr! Köszönöm a gyors válaszát. Javasolta, hogy Hasi CT-t csináltassak. Ez megvolt, előző levelemben írtam a hasi UH után pár hónappal. CT 1 hónapja ami ugyancsak teljesen negatív lett. 2 kérdésem lenne még. 1, milyen antibiotikumos kezelést ajánlott? Normixot szedtem már de egy másik orvos azt mondta, hogy ez még ronthat is a helyzetemen metr a bélflórát rombolja. Probiotikumot hónapok óta szedek. 2, Mi okozhatja akkor azt hogy nem termel a hasnyálmirigyem emésztőenzimet ha nem rák akadályozza és nem is hasnyálmirigy gyulladás? Esetleg a Dr Úrhoz van módom további vizsgálatra menni? Vagy egy hasnyálmirigy próblémákkal foglalkozó specialistát ajánlani? Köszönöm Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza pancreas témában

Véleményem szerint nem a termelés hiányával van gond, hanem a vékonybélben való aktivitásvesztéssel, melynek a dysbecteriosis lehet az oka. Kétségtelen, hogy az antibiotikumok nem tesznek jót a vastagbél-flórának, de más lehetőség nincs a vékonybélben való túlzott megjelenés megszüntetésére (ráadásul az itt lévő baktériumok rezisztensebbek is, így kombinált és tartósabb terápiát szoktunk javasolni: Ciprofloxacin 2x500mg, Sumetrolim 2x1, 10-14 napig) . A probiotikum fajtáját érdemes változtatni illetve időnként egy Enterol nevűt is használni. Sajnos a vékonybél bakteriális kontamináció kiújulásra hajlamos a kezelés ellenére is.

A tényleges hasnyálmirigy funkció igazolására székletből elasztáz kimutatása vagy13C-MTG kilégzési teszt lehet alkalmas (előbbi lényegesen egyszerűbb) , ilyen jellegű vizsgálatok egyetemi centrumok gastroent. részlegén érhetők el.

Kérdés: 2015. január 06., 14:26; Megválaszolva: 2015. január 06., 14:40
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat