Fogamzásgátló szedése mellett ovulációs fájdalom

Kedves Doktorúr! Több hónapnyi rendszertelen ciklus után a fogamzásgátló felírását kértem az orvosomtól. Ő a SYMICIA nevű, kombinált hormontartalmú készítményt írta fel. Az első szeme bevétele óta állandó áttöréses vérzésem van. Az orvossal konzultáltam, a gyógyszer további szedését javasolta. Ám a 20. napon éles szúró fájdalmat észleltem, olyat ami eddig az ovulációt jelezte. (Az eddigi ciklusaim 33-35 naposak voltak) A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mennyire hatékony ez a módszer számomra? A gyógyszert mindig adott időben veszem be, nem vagyok túlsúlyos, és nem dohányzom. Gyors válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza symicia témában

Kedves Kérdező!

3-4 cikluson keresztül normálisnak mondható, ha vérezget a gyógyszertől. Ha több mint elfogadható akkor érdemes váltani. A gyógyszer mellett nincs ovulációja elvileg, tehát más lehetett a szúró fájdalom oka.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. április 30., 08:49; Megválaszolva: 2015. május 03., 21:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Izomrángás
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők
Combfájdalom
Emelkedett káliumszint