Szegycsonti fájdalom

Üdvözlöm doktor úr! Szegycsonti fájdalom miatt mellkasröntgen felvételt készíttettem. Az eredményen ez áll: Mk.hilus alsó pólusánál min.peribronchitises rajzolat van.Egyéb rad.kóros eltérés nem látható. Azt szeretném kérdezni mit jelent ez, és mi a teendő. Annyit még hozzáfűznék, hogy végzek súlyzós edzéseket, és főleg toló mozdulatoknál érzem a szegycsonti fájdalmat.Esetleg van e összefüggés a lelet és e között? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tóth Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza Tietze -sy. témában

A peribronchialis rajzolatfokozódás lezajlott hörghurut maradványa lehet, nem kell miatta aggódnia. A mozgásra jelentkező fájdalom sokkal inkább a bordakosár porcos-csontos illetve izomalkotói miatt jelentkezhet (Tietze szindróma) . Lokális gyulladáscsökkentő kenőcs használatát illetve legalább átmenetileg más típusú edzés végzését javasolnám.

Kérdés: 2015. március 18., 10:06; Megválaszolva: 2015. március 18., 17:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?