Cholesterol Polypus

Kedves Doktornő! Azzal a problémával keresem fel Önt, hogy a 2014.03, 11-i ellenőrző UH vizsgálatom kimutatott az epehólyagom falán egy-két 3mm-es echodús, hangárnyék nélküli képletet, amely a vizsgálatot végző Doktornő véleménye szerint Cholesterol Polypusnak felelnek meg A méretük és mennyiségük nem változott a 2014. illetve a 2013. évi UH vizsgálatok eredményeihez képest, panaszaim pedig ezzel kapcsolatban nincsenek. Rendszeresen sportoló, napi szinten 3-4 alkalommal étkező, legalább 1, 5 l vizet fogyasztó férfi vagyok. Viszont 2014.09.24-én jelentkeztem szerződéses katonának, a Magyar Honvédség kötelékébe, amikor is az orvosi alkalmassági vizsgálat során, a belgyógyász szakorvos Úr, az említett problémára hivatkozva, nem adta meg nekem a pozitív minősítést. Ugyanez történt ez év februárjában a másodfokú felülvizsgálaton, amikor is az illetékes Főorvos Úr 1 év erejéig alkalmatlanná nyilvánított, mondván, hogy a Cholesterol Polipus kizárólagosan műtéti indikáció, leszögezvén egyidejűleg, hogy ha ez idő alatt nem oldom meg a helyzetet, ily módon, akkor nincs lehetőségem belépni a kötelékbe. Arra lennék tehát kíváncsi, hogy létezik e olyan műtéti beavatkozás, amely esetében maga a szerv megtartható, vagy gyógyszeres kezelés amely megfelelő lehetőség lenne. Ha pedig arra kényszerülök, hogy eltávolíttassam az epehólyagom, akkor az milyen negatív hatásokkal járna a szervezetemre nézve, milyen változtatásokat kéne eszközölnöm az étkezésemben például? Segítségét előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel, Suciu Csaba.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szigeti Nóra válasza koleszterol polip témában

Kedves Kérdező!

Pusztán belgyógyászati szemmel nézve ez a probléma (amennyiben akkorák az elváltozások, nem nőnek, nem okoznak panaszokat) , nem jelent műtéti indikációt.

Epehólyag eltérés esetén a műtét nem szervmegtartó, az epehólyag teljes eltávolítását jelenti (meghatározott indikációk esetén végzik) , ami vagy nem jár mellékhatással, vagy okozhat epés hasmenést, epés visszafolyást a gyomorba/nyelőcsőbe.

Kérdés: 2015. március 15., 22:23; Megválaszolva: 2015. március 16., 22:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?