laborlelet

Tisztelt Doktornő! Azért fordulok Önhöz kisfiam laborleletével, mert azt a gyermekorvosunkhoz bemutatva is még maradtak bennem sajnos megválaszolatlan kérdések. Mivel kisfiamnál az utóbbi hetekben többször tapasztaltunk hőemelkedést (kb. 38.0-ig) egyéb tünetek nélkül, illetve az óvodában bizonyos foglalkozásokon kicsit fáradékonynak látták) , elvittük gyermekorvosához, aki kissé duzzadt nyirokcsomót tapintva és futólag "kicsit piros" torkot említve elküldött minket vérvételre. A leletre ránézve annyit mondott, hogy "nincs itt leukémia", majd minden egyéb - gyógyszer, újabb beutaló - nélkül visszaengedte az óvodába, illetve még "valami gyulladás"-t említett. Kérem a Doktornőt, legyen szíves átnézni az eltéréseket, amit találtak (a megadott referenciaértékeket is feltüntetem): CRP: 22, 42 a max. 5-höz képest süllyedés: 26 a 10-hez képest neutrophyl granulocyt: 54, 7 a 16-51%-hoz képest lymfocyta 34, 3% az 58-82-höz képest monocyta 8, 4 a max 5-höz képest haemoglobin 116 a 119-147-hez képest antistreptolizin titer 267 a nax 150-hez képest. Szeretném tudni, van-e okom az aggodalomra, hogy súlyosabb probléma áll a háttérben, vagy megnyugodhatok. Egyébként kap a fiam napi két csepp Vigantolt, gyermek-multivitamint és utóbbi hetekben kúraszerűen Broncho-Vaxomot. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

A laborlelet alapján egy baktérium fertőzése van a kisfiának ami antibiotikummal szépen kezelhető. Amennyiben a hőemelkedés még mindig meg van akkor mindenképpen javaslom az antibiotikum szedést. Enyhe vérszegénységet is látok, ezért a betegségből való gyógyulás után vaspótló kezelést javaslok. Ezeket a háziorvosuk tudja felírni.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. február 25., 09:17; Megválaszolva: 2015. február 27., 19:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Covidon átesett beteg vagyok, az első tünetek március 8.-án kezdődtek. Viszonylag enyhe tüneteim voltak. Viszont az első...
Laboratóriumi eredmény
Jó napot kívánok doktornő. Szeretném megkérdezni, hogy a laboratóriumi eredményemben eltérés mutatkozik a Se kálium és az Se alanin...
Lenyeltem!
Részben Lenyeltem a műanyag fogam egy kis darabját lesz e valami bajom? Hogyan tudom én magam kiszedni?
Izomrángás
Jo napot! 23 éves vagyok, ma kezdtem el érezni a kezembe lévő izomrángást, főképp ha valamit a kezembe tartok, és ha a hasamon fekszem. A jobb...
Serum Calcium
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Az utolsó vérvételemben emelkedett a calcium szint. Kissé aggódom miatta. Kb két hete kollagén tablettát szedek melynek az...