rossz széklet

Tisztelt DR Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy van e esélyem, hogy az emésztésem teljesen rendbejön. KB 10 hónapja gyomorrontás óta gyurma állagú székletem van. Kreon 25000-et szedek lapos keményítőterhelés miatt. Továbbá Laktóz, Fruktót intolerancia. Tükrözések, UH, CT negatív. Vérkép rendben, de egyszerűen nem tudok hízni és 10 hónapja 5 kg lement rólam azóta sem tudom visszahízni. Ez az állandó gyurma állagú bűzös széklet aggaszt. ön szerint elfogytak a természetes emésztőenzimjeim és igy kell leélnem az eletem további részét vagy van rá valamilyen gyógymód? Segítségét nagyon köszönöm? László

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza vékonybél dysbacterosis témában

A lapos keményítőterhelés valóban kontaminált vékonybél-szindrómát igazol, de ez nem jelenti az emésztőenzimek hiányát (a szénhidrátok emésztése már a nyálban elkezdődik és még súlyosan károsodott hasnyálmirigy esetén is maradéktalanul végbe megy) . Szóval véleményem szerint nem ez a gond. A korábbi fertőzés tönkre tehette a normál bélflórát, ennek a helyreállítása lenne a cél, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos fogyasztásával (akár kombináltan) . A másik rész a kontaminált vékonybél szindróma (nem írta, hogy ez lett volna-e kezelve, de kezelés után is gyakran visszatér) .

Ezek mellett nem írta, hogy tenyésztések történtek-e (mert pl. egy salmonella-fertőzés hónapokig tartó gyomor-bélpanaszokat képes okozni) .

Kérdés: 2015. február 02., 17:02; Megválaszolva: 2015. február 02., 17:30
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés