Hasmenéses baba

Tisztelt dr-nő! 14 hónapos dédunokámnak 6 napja van hasmenése, gyerekorvossal konzultáltunk. A baba jókedvű, az első két nap volt láza, ill. hőemelkedése / 38, 3 volt a legmagasabb. / Norofen szirupot kapott, láza elmúlt, hasmenésére Normaflore-t majd két nap mulva Smecta suspensiót adtunk. / jelenleg is / Étvágya van, nem levert, játszik sétál, nem nyűgös. Okozhatja -e ezt az, hogy a fogacskái sorban most bújkálnak ki, vagy más betegségre gondoljunk? A Normaflore-ból és Smecta porból mennyit adhatok neki naponta? Kaphat-e sütőtök italt, folyadékot eleget iszik. Köszönöm válaszát: Tisztelettel: Kerékgyártó Mária dédmami

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Balogh Andrea válasza hasmenés lázzal témában

Kedves Kérdező!

A láz és hasmenés párosítás sajnos fertőzésre utal. Ilyen esetben mindig széklettenyésztés vizsgálatot szoktam javasolni. Tapasztalatom szerint fogzás mellett hőemelkedés előfordulhat, de a láz jelenléte már fertőzésre utal.

Normaflore-ból 2x1 ampullát érdemes adni, sütőtök ital helyett HIPP ORS oldat adását javaslom 2x1 dl-rel, érdemes 100%-os almalével kicsit hígítani mert elég sós az íze viszont hatása kiváló. A Smectaból 3 napig naponta 4 tasak adható, majd utána napi 2 tasak.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. január 31., 17:21; Megválaszolva: 2015. január 31., 19:15
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg