Gyakori szédülés - hová forduljak?

Kedves Doktornő, azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy rövid (1 perc) , intenzív szédüléses panaszokkal küzdök már 5-6 éve. Ezek a szédüléses pillanatok nem forgó jellegűek, hanem mintha erősen zuhannék. Ez annyira intenzív, hogy meg kell állnom, le kell ülnöm, mert a szememmel sem tudok fókuszálni ilyenkor. Periodikusan jelentkezik, jellemzően akkor, ha hirtelen felállok, lehajolok valamiért, elkezdek sportolni. Sokan mondták már, hogy biztosan azért van mert hirtelen csinálom ezeket a dolgokat. Ez talán kicsit furán hangzik, de ugyanezt a szédülést érzem maszturbálás és néha szex közben is. Ez megrémiszt. Amiért írok, hogy ezek a szédülések már napok óta gyakorlatilag 5-6x is előfordulnak napon belül. Szerintem ez nem normális. Vérnyomásomat alkalom adtán megmértem, átlagosan a 140/88 értéket adta. 185 cm és 88 kg vagyok, sportolok, alacsony testzsír, tökéletes vérkép. Pszichoterápiára jártam a magas feszültség szintem és szorongásaim miatt, de ezt abbahagytam. Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlet!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szédülés témában

Kedves Kérdező! 24 órás vérnyomás monitorozás javasolt, mivel a vérnyomás hirtelen változása is okozhatja a panaszt. Lelet birtokában lehet a további teendőkről dönteni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. január 25., 07:37; Megválaszolva: 2015. január 25., 21:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina