mediátor mentes étrend

Kedves Tünde! Bőrgyógyász szakorvos Fexgen gyógyszert és mediátor mentes étrendet írt nekem elő 21 napig csalánkiütés és viszketés kezelésére. Most kezdeném el. Kaptam egy listát, azon csak egy dolgot nem értek, a többi egyértelmű, tilos a tartósító szert illetve színezéket tartalmazó ételeket ennem. Nem tudom, hogy mit jelent ez valójában. Mire figyeljek oda a csomagolásokon? Nem tudom, hogy a tejet és tejterméket ehetek-e, hogy van-e bennük tartósítószer vagy pasztőrözik őket és tartósítószer mentesek (kefir, joghurt, tejszín, tejföl) . Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Irinyi-Barta Tünde válasza Mediátor mentes diéta témában

Kedves Hölgyem!

A mediátor mentes étrendben kerülni kell a tejet, illetve az abból előállított tejtermékeket is, mint például amelyeket Ön is felsorol, valamint a sajtokat is. Ami az adalékanyagokat illeti, ajánlott kerülni a félkész- és késztermékeket, például konzerveket, leveskockákat- és porokat, mártásokat, salátaönteteket, befőtteket, azokat a gyümölcsleveket, amelyek színező anyagokat, illetve tartósítószereket tartalmaznak, az üdítőitalokat, az édességeket, füstölt felvágottakat. Tartósítószer például nátrium-benzoát, benzoesav, szorbinsav, ecetsav, kén-dioxid, bórsav, tejsav, stb. Számban kifejezve az E200-E297-ig feltüntetett összetevők tartoznak a tartósítószerek közé. Színezékek pedig E100-E181-ig bezárólag. Ezeket figyelje a csomagolásokon, és kerülje az említett 21 napig. Amint a diéta véget ért, fokozott figyelemmel fogyassza ismét a termékeket. Ajánlott étkezési naplót vezetni, amelyben leírja, hogy mikor, miből mennyit evett, így ha esetlegesen a tünetek kiújulnak a diéta abbahagyása után, akkor lehet következtetni a probléma okozójára is.

Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2015. január 24., 12:58; Megválaszolva: 2015. január 26., 11:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat