Lábközépcsont törés után sport

Jó napot! Elnézést a zavarásért, csupán egyetlen egy kérdésem van. Még nyáron meg fogadtam, hogy el kezdek futni, mert jó érzés, meg szeretnék egészségesebben is élni. Csak a nyári szünet első napján sikeresen el törtem négy darab lábközépcsontom. Műtöttek, fémeket kaptam, már azokat is el tüntették. Tulajdonképpen végig jártam a rehabilitációt is, és már normálisan járhatok suliba is. Teljes terheléssel. Azt szeretném meg érdeklődni, hogy nem lesz semmi gond hogy ha el kezdek holnaptól futni? Már utána kérdeztem, egyes emberek azt mondták hogy a csont 6-7 hónap után forr össze rendesen, és hogy addig inkább nem kéne ilyen terheléseket (bár kicsit fura, mivel a legtöbb ilyen sportoló nem vár ennyit) . Nem szeretném ha valami gond lenne ebből. Hiszen ez csak egy újabb gond lenne a szüleimnek, meg nekem is a suli miatt, ezért kicsit félek. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Bogdán Aurél válasza sérülés utáni sport témában

Vizsgálat nélkül és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általánosságban elmondhatom, hogy ennyi idővel a sérülés és a műtét után, ha a fokozatosságot betartja elkezdhet futni.

Kérdés: 2015. január 18., 12:48; Megválaszolva: 2015. január 22., 21:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat