Mi történik a testemmel?

Tisztelt Dr Úr/Nő! 4 hónapja sajnos nem tudja senki megállapítani mi lehet a bajom. Egyik napról a másikra, böködő, viszkető, "buborékoló" érzés uralja a testemet. A tünet néha nagyon erős, majd csillapodik pár napra és ismét kezdőik az ördögi kör.Néha csak viszket, néha csak bököd, mintha apró tűk böködnék a testem minden pontját (láb, kéz, has, derék, hát, nyak, fejbőr, néhol az arcon, fenék) . A viszketés nem erős, épp csak odakapok megvakarni. A buborékoló érzésnél is ha megsimítom elmúlik egy pillanatra, aztán folytatja. Éjszaka tudok aludni.Külső tünetem nincsen. A vizsgálatok, amit elvégeztek és minden negatív: teljes vérkép, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, ételallergia (alapélelmiszer) , ideggyógyászat, hasi ultrahang, széklet vizsg.folyamatban. Gyógyszert nem szedek. Minimális ekcémám van, amit krémmel kezelek. (kéz ujjainál, könyökhajlat, hónalj mellett.lábhajlat) . Nem tudom mi lehet ez, nagyon el vagyok keseredve, folyamatos ingerben van a testem és ez borzasztó érzés... Hova forduljak, mit tegyek? Köszönöm válaszát, tanácsát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza viszketés témában

Kedves Kérdező!

Megtisztel a bizalmával, hogy kérdésével hozzám fordult.Neurológusként két dolog jutna eszembe. Az egyik az, hogy ez a komplex érzészavar, amit leír, epilepsziás betegség tünete lehet.Javasolom, hogy epilepszia centrumban végezzenek önnél EEG vizsgálatot, aminek segítségével ezt a betegséget diagnosztizálni, és kezelni, vagy kizárni lehet.

Amennyiben nem epilepszia, akkor a kóros ingerlékenység hátterében leggyakrabban stresszesség szerepel.Egyszerűen lehetne tesztelni, ha enyhe nyugtató hatású gyógyszer hatásosan szünteti a panaszait, akkor a gyógyszerszedés egy ideig mindenképpen jó megoldás.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsnna

Kérdés: 2015. január 14., 21:24; Megválaszolva: 2015. január 18., 16:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés