Nyelési nehézség

Tisztelt dr.nő! 3héttel ezelőtt kekszet ettem, ami nyelésnél megakadt kis része, utána nagyon fájt a nyelöcsövem.Elmentem az ügyeletre írtak fel Sumamed antibiotikumot mivel megvan dagadva a torkom és be van gyulladva, ami nem használt semmit.Utána elmentem a fül- orr gégészhez ott torokgyulladáson kívül semmit nem találtak.Elküldtek kivizsgálásra Azóta nyelési nehézségeim vannak lassan már 3 hete. Minden megakad a nyelőcsővemen.Nagyon nehezen tudok enni csak folyékonyat és pépeset.Darabosat már nem merek enni mert félek hogy megakad. Fül-orr gégész elküldött Nyelési röntgenre ahol nem találtak semmit. Nyaki ultrahangon is voltam ott egy 7mm-es cisztát találtak. Azt mondták attól semmi gondom nem lehet. Nem tudok semmi darabosat megenni mert minden megakad a nyelőcsővemen. Savlekötöt kaptam Emillan 30mg-osból 2X1-et kell szednem reggel és este. Ilyen esetben mit lehet tenni, mit tanácsol mikor tudok ebből meggyógyulni és enni normálisan? Kétségbe vagyok esve. Magas vérnyomásomra ezeket a gyógyszereket szedem: Coverex AS 0, 5mg, Rivotril, Bisoblock, mellette visszereimre Detralex, mellette C vitamin, Magne b6. + Emillan 30 mg-os.Ezek esetleg nem válthatják ki? Voltam gastroscopián ahol ezt mondták:Státusz: A nyelőcső hypderemias, a cardia felett körkörösen hosszenti és lencsényi felszínes erosiok láthatók.Kis hiatus heria. A gyomorban bőséges epés színű secretum. A gyomor fala tágulékony, redőzete ép. Az antrum nyálkahártyája kifejezetten hyperemias. A pylorus szabályos, jól átjárható.Bulbus és postbulbaris duodenum ép.Ezek után kihez forduljak hova mennjek? Mivel a panaszaim sajnos még mindig fent állnak. Még mindig nem tudok normálisan enni 3hónapja már csak pépeset és folyékonyat. Mikor tudok ebből meggyógyulni? Voltam már pszihiáternél is ott sem találtak semmit.Nospát írtak fel 2X1-et.Rivotrilból 3X1-et szedek.Belgyógyásznál is voltam ahol meg EKG-ztak nem találtak semmit.Lehet rossz beidegződés? Erre tippelnek. Mikor fogok meggyógyulni? Köszönöm szépen segítségét. Éva

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Kerekes Éva válasza nyelészavar témában

Tisztelt érdeklődő

Megtisztelő, hogy ennyi orvosi vizsgálat után pont tőlem várja a megoldást, de természetesen látatlanban nem tudom megmondani, mi a gond. A gastroscopian leírt kifejezett nyelőcső-fekélyek számomra megmagyarázzák a panaszát, remélem, a 2x30 mg Emillan szedése mellett héhány héteb belül meggyógyul. Addig is érdemeg még egy neurológai vizsgálatra elmenni (beutalóköteles) , hogy kizárják a nyelészavar neurológiai okát.De ez nem valószínű, mert ha idegbénulás okozta volna a a nyelészavart, azt a gégész látni szokta, az Ön esetében viszont nem talált eltérést.

-Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2015. január 06., 16:16; Megválaszolva: 2015. január 07., 22:13
Kérdések és válaszok: Egyéb
nyelési panaszok
Tisztelt Doktor Úr. Két éve diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, és Leiden mutációt heterozigóta típussal. A laboreredményemben az Anti TPO...
nyelőcsőgörcs?
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám (68 éves) az elmúlt időszakban nyelészavarokra panaszkodott. Tanúja is voltam többször, hogy az ételt vagy az...
nyelőcsőrák
Nehezebben megy le az étel a nyelőcsővemben jártam fül orr gégészeten aki beutalt pajzsmirigy ultrahangra és vérvételre de csak január 12 re kaptam...
Nehéz étkezés
Tisztelt Doktorúr/nő! Az én problémám elég bonyolult:S nyáron kivették a manduláimat és azóta mikor darabos ételt eszek érzem hogy megakad sőt...
Nyelési probléma
Tisztelt doktor úr/nő! A gondom az lenne, hogy 2 napja egyik pillanatról a másikra nem bírtam semmit lenyelni, még akkor sem ment a nyelés mikor...