MR vizsgálat lelete

Tisztelt Doktornő! December 17.-én a következő kódszámú MR vizsgalatot végeztek nálam: 34914-1- 34924-1-, 34948-1-. A következő véleményt kaptam: Jobb oldalon a nucleus caudatus feje területén vs. chronicus vascularis eredetű eltérés ábrázolódik. Az oldalkamraszarvak környezetében enyhe fokú chronicus hypoperfúziós eredetre jellemző eltérés ábrázolódik. Segítségét szeretném kérni abban, hogy megértsem mit is jelent ez? Összefüggésbe hozható e a depresszióval illetve okozhatta-e ezt az állapotot a depresszió gyógyszeres kezelése? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Kerekes Éva válasza idült agyi keringési zavar témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az eltérés idült agyi keringési zavarra utal bizonyos agyi területeken, azaz időnként ide kevesebb vér jut el a kelleténél. Ennél értelmesebben laikusnak nem lehet elmagyarázni, a lelet az orvosnak (neurológusnak) szól, aki kezeli Önt, a teendőket is ő dönti el. Ami Önön múlik, ez az, hogy nem rontsa tovább az agyi keringését dohányzással, és a vérnyomásának, vércukrának és koleszterinjének normálisnak kell lennie.

Hogy van vagy nincs közvetlenül köze a leírtaknak a depresszióhoz, azt a pszichiátere tudja megmondani (lehet, de egyáltalán nem biztos.) Az antidepresszánsokhoz biztos nem.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2014. december 28., 10:42; Megválaszolva: 2014. december 28., 23:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg