ehető-e a csírázott hagyma, fokhagyma

Mostanában sokszor -bár nem is látszik kívülről- a hagyma is, a fokhagyma is ki van csírázva.Csak akkor látszik, amikor az ember meghámozza, evés előtt. Megehető-e maga a hagyma, vagy fokhagyma, miután már elkezdett a csíra feljődni benne? És mi a helyzet a csírával? A fokhagymában nehéz még szétválasztani is;ki kell dobni az egészet? Vagy ehető? Pl.a krumpliban, ahogy tudom, mérgező a csíra, nem? Mi van a fokhagymával, hagymával?

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hagyma csíra témában

Kedves Kérdező!

A hagyma és fokhagyma csírája nem mérgező, sőt számos jótékony hatást tulajdonítanak nekik. A kicsírázott növény viszont megpuhul, veszít esztétikai és élvezeti értékéből is, a csírák fogyasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy a csírázás állandóan nedves, viszonylag meleg környezetben megy végbe, ami kifejezetten kedves az E. coli baktériumok és penészgombák elszaporodásának is. Ezért pl. Németországban nem is ajánlják a nyers csírák fogyasztását a fertőzés veszélyének növekedése miatt.

A krumpli esetében a gumón kívül a növény minden része mérgezőnek tekinthető.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. december 26., 20:44; Megválaszolva: 2014. december 29., 22:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés