Bélférgesség

Tisztelt Dr. Plósz János! Olvastam a Mikor lesz már vége? című írást és a válaszát. Tetszett a válasza, professzionálisnak és kedvesnek találtam. Ezért vettem a bátorságot, hogy írjak. Bélférgességgel küzdök már egy jó ideje. Külföldön élek és az orvosok nem értik meg, hogy a vermox (mebendazole) nekem nem segít. Ellenben rengeteg krémet felírtak a viszketésemre (egyik sem segített) . Cérnagilisztákat egyszer láttam (elég is volt) . Adtam székletmintát és a ragasztószallag tesztet is megcsináltam, de mindkettő negatív lett. Olvastam válaszában, a "Mikor lesz már vége? " című írásra, hogy azt mondta "A Vermox és a Decaris mellett létezik a paraziták egy csoportja, mely ezekre nem reagál, de a Klion tabletta szedése hatásos ellenük." Mi a neve ennek a parazita csoportnak? Hogy hogy nem reagálnak a vermoxra? Más orvosok miért nem tájékoztatnak erről? Hogyan kell a klion tablettát szedni? 250 grammos kiszerelésben láttam magyar oldalakon, de külföldi oldalakon 400 g-osként van hirdetve. Még egy utolsó kérdés. Naponta kell cserélni az gyneműt, hálóinget stb.? Ezt az újrafertőzés miatt kérdezem. Az itteni orvos azt mondta, hogy ez nem fontos. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza helminthiasis témában

Giardia lamblia és Entamoeba hystolitica nevű férgek ellen hatásos a Klion tabletta, ezek az egyéb anti-parazita szerekre nem feltétlenül érzékenyek. Előbbi fertőzésben 3x250mg, utóbbiban 3x500-750mg a javasolt dózis, 5-10 napig. A kezelés megkezdése előtt azonban érdemes a székletvizsgálatot megismételni, mert a parazitákat sokszor egy mintából nem sikerül kimutatni (általában 3 különböző időben nyert mintát szoktunk kérni) . A napi ágynemű és hálóruha cserének nem lesz pozitív hatása (általában az újrafertőződés a beteg saját kezével történik) .

Kérdés: 2014. december 07., 01:34; Megválaszolva: 2014. december 07., 11:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés