Ureaplazma lappangási ideje?

Tisztelt Dr. Tekse István! A minap beszéltem a párommal telefonon és nem rég volt szűrővizsgálaton, hogy van-e valamilyen nemi betegsége. Mi 3 hónapja (augusztus 2. hete környéke) vagyunk együtt távkapcsolatban. A lelet ureaplazmára pozitív lett. Kérdésem az lenne, hogy ennek a betegségnek mennyi a lappangási ideje? Lehetséges, hogy még az előttem lévő partnerétől/partnereitől kapta el? Vagy lehetséges hogy megcsalt engem és mással is létesített nemi kapcsolatot? Elég kellemetlen nekem ez a helyzet, mert gombás fertőzésen kívül (az is antibiotikum miatt) soha semmilyen nemi betegségem nem volt. Minden évben járok kivizsgáltatni magamat, és most elég rosszul érzem magam emiatt, és amiatt is, hogy a páromban nem tudom, hogy ezek után bízzak-e. Több oldalon is keresgéltem, és ott azt írják 6 naptól 6 hétig van a lappangási idő, de akkor mi már együtt voltunk. Vagy az is lehet, hogy nem azonnal fertőződtem meg? Tudom, hogy én is elkaptam, mert pont kedden ébredtem arra, hogy véres a vizeletem és fáj a hasam és csíp ha pisilek, azt hittem felfázás, mert voltam már felfázva, de ezek szerint nem az volt. Orvoshoz is elmentem aki Monuralt írt fel a felfázásra. Várom válaszát, és előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza ureaplasma témában

Kedves Kérdező!

A fertőzést akár évekig is lehet hordozni teljesen tünetmentesen, illetve a normális genitális flóra része mind a két nemben, így az a kérdés, hogy ettől a partnertől kapott-e el ilyen fertőzést eléggé meghatározhatatlan. A legfontosabb szerintem a kórokozó kimutatása lenne a hüvelyváladékból illetve a vizeletből. Ha Önnek akutan ilyen fertőzése van, úgy megfelelő terápiában - nem Monural - szükséges részesíteni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. december 05., 19:12; Megválaszolva: 2014. december 14., 20:29
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg