• Alvászavar(? )

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Egy másik portálon már leírtam a gondomat, remélem nem baj ha azt másolom be. Alvászavar vagy mi lehet ez? És mit tudnék vele kezdeni? Ez az ötödik éjszaka amikor elég nehezékesen de elalszok (22:00-0:00), viszont 1-2 fele felébredek, ekkor még vissza tudok aludni pár percen belül. Ámde.. Van amikor 3-kor vagy, hogy 4-kor újból felkelek és itt már esély sincs arra, hogy visszaaludjak. Egyszer sikerült 6-kor visszaaludnom, aznap 10-ig aludtam. Emiatt, hogy már kora hajnalban felkelek napközben alig bírom ébren tartani magam. Az utolsó két alkalommal el is aludtam ebéd után 2-4 órára (tudtam aludni volna többet is csak akkor esélytelen lett volna az éjszakai alvás). A napközbeni alvás az nagyon jól esik utána érzem, hogy jó mélyen aludtam, viszont az éjszakai az csak ilyen felületi alvás. Az első két éjszakán úgy éreztem, hogy 10 perceket aludtam és 10 perceket voltam fent. Este kamilla teát iszok elalváshoz és 2 szem valerianat veszek be lefekvéskor. Elég bonyolult a helyzet mert a barátnőm a világ másik végén van ezért 1 hónapja fordított életet élek mert éjszaka reggelig fent vagyok (volt, hogy délelőtt 10 órakor aludtam csak el), nappal pedig alszom. Ez azt jelenti, hogy délután 5 fele keltem és reggel 7-8 fele aludtam el általában. Ennek az oka, hogy csak éjszaka tudtunk normálisan beszélni az időeltolódás miatt. Most már napokon belül jön haza és eldöntöttem, hpgy ideje visszaállnom a normális kerékvágásba. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű mert a biológiai órám teljesen átállt (ezt ugy érzem, hogy valamilyen szinten sikerült korrigálnom). A visszaállást mikor eldöntöttem ugye ahogy 1 hónapig nem aludtam éjszaka és hogy este tudjak majd aludni átvirrasztottam a nappalt is alvás nélkül. Éjszaka több kevés sikerem volt, de ezt már fentebb leírtam. Lehetnek nálam lelki problémák is az alvással mert az esett előtt is volt, hogy nagyon nehezen adtam ki az irányítást a kezemből, és szó szerint féltem az alvástól vagyis elaludni, mert, hogy akkor nem tudom irány

        Dr. Boha Katalin válasza a bioritmus témában

        A bioritmus felborulása okozhatja az alvászavarodat, főleg ha előtte is volt már szorongásos problémád. Javaslom a normál alvásrend visszaállítását, ami este 10 és reggel 8 között eső, rendszeres, - napi 8 órás alvást jelent.


        Kérdés: 2014. július 31., 09:45; Megválaszolva: 2014. július 31., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: