Sertralin szedése

Fiam 19éves, fél éve szed Sertralint szociális fóbiára.Problémája volt ha emberek közé kellett mennie, emiatt kereste fel a pszihiátert.Rá jó hatással volt a gyógyszer, azóta jogosítványt szerzett, munkahelye van, és szeretne biztonsági őrnek tanulni. A kérdésem az lenne, hogy emellett a gyógyszer mellett lehet-e ez a foglalkozása.Ő úgy hallotta hogy nem, de lehet hogy félreértett valamit. Az utóbbi időben felmerült a pszichiáternél hogy esetleg enyhe asperger. Mostmár örökké szednie kell a gyógyszert vagy később megbátorodik? Alkalmas így biztonsági őrnek? Köszönöm a választ!

Dr. Árki Ildikó válasza alkalmasság témában

Tisztelt Kérdező!

Szociális fóbia, Asperger syndroma (ma már az Asperger az Autista spektrum része) esetén (tudomásom szerint) alkalmatlanságot kell megállapítani a biztonsági őr munkakör betöltéséhez szükséges alkalmassági vizsgálaton.

Kérdés: 2014. július 30., 17:57 ;Megválaszolva: 2014. augusztus 04., 21:16
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyógyszer szedése
Tisztelt Doktornő! Az egyik kérdésem az lenne, hogy a pajzsmirigy gyógyszeremre az van írva, hogy kevés vízzel vegyem be, de néha elfelejtem, és sok...
Magas amiláz
Gyógyszer tárolása
Mellkasi fájdalom
Szédülés, hányinger...