formaldehid veszélye

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kicsit meg vagyok rémülve, mert a patikus ajánlatára 12%-os formaldehid oldattal fertőtlenítettem a cipőmet, ám ő nem mondta, hogy nem szabad utána azonnal belebújni, hanem kb. 48 órát még szellőztetni kell. Formaldehiddel átitatott vattapamacsot tettem bele, és egy zacskóban légmentesen lezártam. Ám reggel azonnal belebújtam, és egész nap abban voltam, mezítláb. Estére furcsa lett a lábujjam, mintha napokat ázott volna vízben, ráncos volt, és érzésre is kellemetlen. Akkor olvastam csak el a neten, mit kell tudni a formaldehides cipőfertőtlenítőről és magáról a szerről. Ami rákkeltő hatású! Egyszeri alkalom is veszélyes? A lábamnak ez a furcsa gyűrött kinézete vajon elmúlik majd, vagy így marad már? Ettől az egy napos hordástól is fennáll a rákveszély? Kicsit aggasztó a dolog... Köszönöm előre a választ! Anita

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Árki Ildikó válasza a formaldehid témában

Tisztelt Kérdező! Én magam ilyen esettel még nem találkoztam. Kérdésével az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálathoz a legcélszerűbb fordulni. 24 órán át ingyenesen hívható szám: 06-80-11-99 vagy [email protected] Hívja őket, vagy forduljon hozzájuk levélben bizalommal.Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 14., 18:14; Megválaszolva: 2014. június 15., 10:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
viszkető ujj
Kedves Doktornő! Karácsony előtt pár nappal vettem észre, hogy a jobb kezem középső ujja, ott is a második ujjperc csontja érzékeny lett, picit...
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...