Emésztőszervi probléma

Férjem divertikulum betegsége 2011-ben nyert megállapítást. Nem volt okos dolog tőlünk, hogy kb. két hónapra felfüggesztettük a milurit és atoris (koleszterin) tabletták szedését, hogy természetes módon próbáljuk javítani a már megállapított problémákat. Helyette spárgaport és lenmagolajat fogyasztott kb. 2 hónapig. Néhány napja övszerű fájdalomra panaszkodott a hasában, és néhány napig étkezés után hasmenése volt. Diétás étkezés után ez javult, de hajlamos a hasmenésre, készíttettünk nagylabort magánrendelőben, hogy a háziorvosunk szidását elkerüljük. A következő értékek lehetnek fontosak az Önök tanácsához, orvosi értékeléséhez: Vörösvérsejt süllyedés: 1 mm/h Amiláz 84 U/L; Lipáz 109 U/L; Húgysav 562 umol/L; Glukóz 7, 1 mmol/L (a cukor ingadozó nála 5, 9 és 6, 9 között általában); Koleszterin 6, 5 mmol/L; LDL koleszterin 4, 42 mmol/L; Fehérvérsejt 12, 7 Giga/L.(A húgysavnál nem tudom beírni a mol előtti "mü" karakterét). Vérnyomáscsökkentő gyógyszer váltás kb. egy hete történt, Valsartan HCT-ről Egiramlon 10 mg/10 mg -ra és Rawel SR 1, 5 mg gyógyszerre. Férjem februári laborleletei jók voltak, de a kerületi orvosi laborvizsgálat nem vizsgált Amiláz és Lipáz értéket, a többi rendben volt, a májfunkció is. Tisztelettel kérem szíves értékelésüket és tanácsukat a további lépések megtételéhez. Köszönettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

Kedves Kérdező! A húgysavszint meglehetősen emelkedett, a magasabb vércukorérték (glükóz) már cukorbetegséget jelez, a koleszterin, LDL koleszterin enyhén emelkedett. Véleményem szerint a koleszterincsökkentő és a húgysavcsökkentő gyógyszert kezdje el ismét szedni és kb. 6 hét, 2 hónap múlva csináltasson kontroll laboratóriumi vizsgálatot. Az emelkedett vércukorérték miatt cukormentes étrendet javasolnék. Az amiláz és lipáz normál értéke laboratóriumi módszertől is függ, ezért tüntetik fel a vizsgálat során a leleten a normál értéktartományt. Az amiláz érték ettől függetlenül a normál értéktartományban van, a lipázról a leírtak miatt nem tudok nyilatkozni, az egyik laboratóriumi módszer szerint ez is a normál értéktartományba esik.

Kérdés: 2014. május 28., 17:36; Megválaszolva: 2014. május 30., 13:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem