Emésztőszervi probléma

Férjem divertikulum betegsége 2011-ben nyert megállapítást. Nem volt okos dolog tőlünk, hogy kb. két hónapra felfüggesztettük a milurit és atoris (koleszterin) tabletták szedését, hogy természetes módon próbáljuk javítani a már megállapított problémákat. Helyette spárgaport és lenmagolajat fogyasztott kb. 2 hónapig. Néhány napja övszerű fájdalomra panaszkodott a hasában, és néhány napig étkezés után hasmenése volt. Diétás étkezés után ez javult, de hajlamos a hasmenésre, készíttettünk nagylabort magánrendelőben, hogy a háziorvosunk szidását elkerüljük. A következő értékek lehetnek fontosak az Önök tanácsához, orvosi értékeléséhez: Vörösvérsejt süllyedés: 1 mm/h Amiláz 84 U/L; Lipáz 109 U/L; Húgysav 562 umol/L; Glukóz 7, 1 mmol/L (a cukor ingadozó nála 5, 9 és 6, 9 között általában) ; Koleszterin 6, 5 mmol/L; LDL koleszterin 4, 42 mmol/L; Fehérvérsejt 12, 7 Giga/L. (A húgysavnál nem tudom beírni a mol előtti "mü" karakterét) . Vérnyomáscsökkentő gyógyszer váltás kb. egy hete történt, Valsartan HCT-ről Egiramlon 10 mg/10 mg -ra és Rawel SR 1, 5 mg gyógyszerre. Férjem februári laborleletei jók voltak, de a kerületi orvosi laborvizsgálat nem vizsgált Amiláz és Lipáz értéket, a többi rendben volt, a májfunkció is. Tisztelettel kérem szíves értékelésüket és tanácsukat a további lépések megtételéhez. Köszönettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

A húgysavszint meglehetősen emelkedett, a magasabb vércukorérték (glükóz) már cukorbetegséget jelez, a koleszterin, LDL koleszterin enyhén emelkedett. Véleményem szerint a koleszterincsökkentő és a húgysavcsökkentő gyógyszert kezdje el ismét szedni és kb. 6 hét, 2 hónap múlva csináltasson kontroll laboratóriumi vizsgálatot. Az emelkedett vércukorérték miatt cukormentes étrendet javasolnék. Az amiláz és lipáz normál értéke laboratóriumi módszertől is függ, ezért tüntetik fel a vizsgálat során a leleten a normál értéktartományt. Az amiláz érték ettől függetlenül a normál értéktartományban van, a lipázról a leírtak miatt nem tudok nyilatkozni, az egyik laboratóriumi módszer szerint ez is a normál értéktartományba esik.

Kérdés: 2014. május 28., 17:36; Megválaszolva: 2014. május 30., 13:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...
Véreredmény
Tisztelt Doktornő! Pénteken voltam vérvételen az alábbi adatoknál van eltérésem: NEU% 49,90% az etedményem. (Referencia tartomány: 50,00-70,00) ....
Labor lelet!
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ma kaptam meg a labor eredményem, mely a Háziorvosom szerint "nagyon jó"! Ennek nagyon örülök, de érdekelne, hogy az...