csomók a testben

Kedves doktor nő/úr! Tavaly áprilisban volt egy nagy műtétem a bal vesém eltávolították, mert 8 éves korom óta rengeteg vesekő halmozódott fel benne és leállt, orvos azt mondta egy elhalt roncs vese volt ami el volt gennyesedve, azóta nagyon lassan gyógyulgattam, kb. tavaly októberben először a jobb oldalon a hasfalba alakult ki egy diónyi tályog amit eltávolítottak, és a mai napig a helye nem gyógyult be, idén januárba a hasamon újabb tályog jött ki ami végül is magától kifakad, ez időben a jobb vállamon is kijött egy tályog ami szintén kifakadt, de a mai napig nem múlt el és folyamatosan váladékozik, kb egy hónapja a jobb vállamon a csonton is kialakult egy kemény csomó, és most kb 3 napja a jobb mellem alatt a csonton is egy újabb kemény dudor van ami nagyon fájdalmas. A jobb vesém vizsgálata tavaly volt amin kiderült csak 75%-an működik, szeretném meg érdeklődni mi lehet a sok tályog oka? Jelenleg is magas vérnyomásom van ez több éve tart, egyik EKG-s papíron infarktus jelei megjegyzést írtak, a cukor vizsgálatom először 7, 3 volt utána ellenőrzésen 6, 3, mind kétszer éhgyomorra, a súlyom folyamatosan nő, pedig sokszor csak napi egyszer étkezem.Jelenleg is egy éve tartó ekcémám is van ami kb 8 féle kenőcsre se reagált, gyógyszert nem írnak fel a rossz és fél vesém miatt. 2001-ben a méhemet eltávolították császármetszés utáni fertőzés és almányi tályog miatt. Nagyon szeretném megtudni vajon mért lehet ennyi gyulladás és tályog a szervezetembe, a véreredmények alapján folyamatosan gyulladás van a szervezetemben. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Mné.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pék Tamás válasza a tályogok témában

Tisztelt Kérdező! A tályogokból érdemes lenne tenyésztésre mintát venni, hogy célzottan lehessen kezelni a kórokozót. Lehet, hogy a tályogokat nehezen kezelhető baktériumok okozzák, ilyenkor gyakran nem sikerül teljesen kiirtani a kórokozókat, ami alapja lehet egy következő fertőződésnek. A gyakran visszatérő tályogok hátterében immunológiai betegség is állhat, ilyenkor célszerű immunológust felkeresni, ugyanakkor a nem jól beállított cukorbetegség is hajlamosíthat visszatérő fertőzésekre. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 21., 23:50; Megválaszolva: 2014. május 03., 19:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...
Miért ég az egész testem az egész...
Tisztelettel üdvözlöm.az én problémám az volna.hogy az egész testemen ég a bőröm melkasom lábaimon hátamon szédülök néha homájosan látok a...