Laboreredmény: mennyire kell aggódnom/szükséges-e további vizsgálat?

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Teljes laborvizsgálaton voltam, amelynek az eredményét a mai napon kaptam meg. Egy pár eredményem értéke eltér a megengedettnél. Ezekkel kapcsolatban szeretnék segítséget, felvilágosítást kérni, hogy egy részt mennyire kell aggódnom, illetve szükséges-e további vizsgálat: Az alábbi értékek térnek el: 1) A Thrombocyta értéke 138 G/L lett, érték határ 150 - 400. (Legutoljára szülésnél volt alacsony) 2) Retikulocyta (absz): 22, 7 G/L lett, értékhatár 30, 00 -100, 00 (A Retikulocyta 5, 3 ezrelék, határon belül van) 3) Vizelet vvt: 3 / látótér lett, az érték (2 A laborvizsgálat előtt kb. 5-6 napja volt a havi menstruációm, előfordulhat, hogy még emiatt van több vörösvértest a vizeletemben? Eddig mindig rendben volt a vizelet vizsgálatnál ez az érték. Vagy esetleg Candida fertőzés is okozhat ilyen problémát? Már túl vagyok a gyógyszeres kezelésen. Most éppen Candida-diétat folytatók már két hónapja. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laborlelet témában

Kedves Kérdező! Értékei minimálisan térnek csak el a normálistól, a vizeletben azt a néhány vörösvérsejtet valóban okozhatja bármilyen fertőzés. Ajánlatos 2-3 hét után egy kontroll vizsgálatot csináltatni, de egyéb teendő és aggodalomra való ok pillanatnyilag nincs. Üdv: dr.Tomonmkó Magdolna

Kérdés: 2014. április 07., 14:52; Megválaszolva: 2014. április 14., 10:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérvétel eredménye
Azi Sandoz
Lacsony Neutrophyl szám
Üdvözlöm! Voltam vér és vizelet vizsgálaton, csak ez a 3 sor mutat eltérést. Ezt melyik orvossal kell kivizsgáljam? ...
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali retropeitonealis...
Miért ég az egész testem az egész...
Tisztelettel üdvözlöm.az én problémám az volna.hogy az egész testemen ég a bőröm melkasom lábaimon hátamon szédülök néha homájosan látok a...