• Lehetséges, hogy verőértágulatom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Karácsony előtt arra lettem figyelmes, hogy lüktet a nyaki erem, de folyamatosan, megállás nélkül. 3-4 nap alatt ez el is múlt, majd elég erős szívdobogás érzetem volt kb 1, 5 hónapig, de a pulzusom és a vérnyomásom rendben volt. Elmentem az orvoshoz, aki beutalt vérvételre. A vérkép szerint egészséges vagyok. Amikor elmúlt ez a dobogás érzet, azzal együtt el kezdett lüktetni a hasam és a fejem is fáj azóta elég sokszor. A derekam is fájt 2-3 napig. De ez a fejfájás nagyon spontán jön, iskolában gyakrabban előjön, mint itthon. Nem fáj a hasam, úgy érzem, mintha sokat ettem volna, de nem fáj. Az orvos szerint semmi bajom nincs. Az iskolai viszgálatkor 67 volt a pulzusom és 127/67 a vérnyomásom. Eddig semmilyen szívbetegségem nem volt, nem dohányzom és nem is dohányoztam soha, nem iszok. Próbálok egészségesen élni, sok gyümölcsöt is eszek. Attól félek, hogy hasi verőértágulatom van, senki nem tud mondani semmit, hogy mi a bajom, UH-ra meg május 20-án kell mennem. Ezt a lüktetést általában este érzem, nap közben nem, csak látom, hogy mozog a hasam úgy, ahogy a szívem dobog. Köszönöm, hogy elolvasta a levelem. További szép napot, Dávid

        Dr. Balogh Andrea válasza a verőér témában

        Kedves Kérdező! A hasi verőér pulzálását akkor is érezheted ha nincs verőér tágulatod, ez különösen serdülőkorban és főleg vékonyabb testalkatúaknál tapasztalható. Az is normális ha a nyaki ütőér lüktet például futás után, stressz helyzetben teljesen normális jelenség. Azt gondolom nincs semmi probléma, egy kis Magne B6 szedését tanácsolom 3x1 tablettával illetve azt, hogy naponta minimum 2-2, 5 liter vizet igyál meg. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2014. március 01., 22:33; Megválaszolva: 2014. március 04., 18:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: