• Van valami baj a gyerekkel?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        A problémát csak párhónapja észleltük de lehet hogy csak most csúcsosodott ki a fiamnál(5 éves). Tehát ami új tünet az az hogy valamiért egyszerűen benyálazza az ujját és ezt követően a nyálat a szemébe keni. Természetesen jártunk szemésznél már 3 szor de mindig csak azt mondta nem lát semmi bajt a szemében. ez a szokása mostanában egyre gyakoribb. Ezen kívül még szerintem a tünethez tartozik az is hogy amikor elalszik mindig szorosan magára feszíti a takaróját, és úgy alszik mintha vigyázzállásba lenne. Régebben sokszor előfordult hogy álmában sétált és eközben kiabált ezt mostanában nem szoktam észrevenni de helyette mostanában nem akar az ágyában elaludni mert azt mondja hogy fél. ha megkérdezem hogy mitől akkor elég hosszú a lista. Nappal elég mozgékony szinte mindig mozog de ha arról van szó hogy le kell ülni rajzolni akkor viszont leül és rajzol és akkor is tud nyugton lenni ha tv-t néz. És ne tudom de lehet hogy már azt is beképzelem hogy szinte egyfolytában beszél! Leszámítva a tv nézési időt. Tehát a kérdésem hogy a gyereknek ezek a szokásai természetesek vagy mit kellene tennem hogy ha nem azok

        Szigeti Ildikó válasza a viselkedés probléma témában

        Kedves Kérdező! A kisfia valamitől erősen szorong. A szorongás oka azonban a leveléből nem derül ki, így azt - első lépésben - Önöknek kellene kideríteni. Nagyon fontos az úgynevezett "időfaktor", vagyis, hogy próbáljanak visszagondolni arra, hogy vajon mi történhetett a családon belül vagy kívül akkor, amikor ezek a furcsaságok kezdődtek. Ha nem sikerül beazonosítani, próbálják játékos módon "megkérdezni" a gyereket. Bábozás, rajzolás közben számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy észre vegyék, ha valami bántja, nyomasztja őt, a gyerekek legáltalánosabb nyelve a játék! Ha ez sem vezet eredményre, csak akkor tanácsos gyermekpszichológus véleményét kikérni. Muszáj utána járni a mostani szorongás okának, mert ha ezt elmulasztják, az később akár komolyabb pszichés problémákhoz vezethet! Üdvözlettel, Szigeti Ildikó pszichológus, mediátor Időpont egyeztetés: 06-20-411-79-04


        Szigeti Ildikó
        krízistanácsadó szakpszichológus Tőle szeretnék kérdezni

         Szigeti Ildikó

        Kérdés: 2013. december 18., 23:30; Megválaszolva: 2014. január 07., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: